Aplicația de food-delivery Getir din Turcia a cumpărat rivalul său german Gorillas. Financial Times: Tranzacția a evaluat cele două companii fuzionate la aproximativ 10 miliarde de dolari

Redacția dec. 17, 2022 0 comentarii
mancare, alimente

Aplicația de food-delivery Getir din Turcia a cumpărat rivalul său german Gorillas, pe măsură ce piața de livrare online de alimente se consolidează după un boom în timpul pandemiei de coronavirus, scrie publicația Hurriye Daily News. 

Un purtător de cuvânt al companiei Getir a declarat pentru AFP că achiziția a evaluat compania germană la 1,2 miliarde de dolari, dar nu a dezvăluit alte detalii despre tranzacție.

„Piețele urcă și coboară, dar consumatorii iubesc serviciile noastre, iar comoditatea este aici pentru a rămâne”, a declarat fondatorul Getir, Nazim Salur, într-un comunicat al companiei. „Getir va continua să conducă industria pe care a inventat-o în urmă cu șapte ani”.

Evaluarea Getir a crescut de la crearea sa de către un grup de antreprenori din Istanbul și firma americană de capital de risc Sequoia în 2015.

Compania a ajuns la o evaluare de aproape 12 miliarde de dolari înainte de a intra într-o criză în acest an, care a forțat-o să concedieze 14% din forța de muncă la nivel global. Gorila s-a luptat să obțină profit de la crearea sa în mai 2020. Financial Times a afirmat că tranzacția a evaluat cele două companii fuzionate la aproximativ 10 miliarde de dolari.

Foto: Food waste combat, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *