Apple: Nu vă uscați iPhone-ul într-o pungă de orez dacă îl udați/ Cum să procedați și ce să evitați/ Care sunt recomandările pentru telefoanele Samsung

iPhone Sursa foto: pixabay.com

Dacă iPhone-ul dumneavoastră se udă, nu-l uscați într-o pungă de orez, recomandă Apple, potrivit BBC.

În ciuda popularității acestei tehnici, experții au avertizat de mult timp împotriva ei, testele sugerând că nu funcționează.

Iar acum, gigantul tehnologic însuși a publicat instrucțiuni prin care le spune utilizatorilor că ar putea duce la deteriorarea dispozitivelor lor de către mici particule de cereale.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Firma a spus că oamenii ar trebui, în schimb, să scoată ușor lichidul, cu conectorul telefonului în jos, apoi să îl lase să se usuce. Nu conectați din nou cablul până când iPhone-ul și cablul nu sunt complet uscate.

În ciuda sofisticării tot mai mari a smartphone-urilor, abordările populare pentru repararea acestora în cazul în care au fost scăpate în apă rămân destul de puțin sofisticate.

Apple a profitat de această ocazie pentru a-i îndepărta pe utilizatori de câteva dintre ele.

Pe lângă evitarea pungilor de orez, Apple recomandă, de asemenea, să nu se usuce un telefon ud folosind o “sursă de căldură externă sau aer comprimat”, ceea ce înseamnă că radiatoarele și uscătoarele de păr ar trebui evitate.

De asemenea, sugerează că utilizatorii nu ar trebui să încerce să introducă în telefon “un obiect străin, cum ar fi un tampon de bumbac sau un prosop de hârtie”.

În schimb, îi sfătuiește pe oameni să își lase telefonul într-o “zonă uscată, cu un anumit flux de aer” înainte de a-l reconecta la încărcător.

După cum notează site-ul MacWorld – care a observat primul noul document de asistență -, designul în schimbare al smartphone-urilor ar putea însemna că toate aceste sfaturi vor fi inutile în viitor.

Asta deoarece dispozitivele sunt din ce în ce mai capabile să reziste la umezeală.

Toate dispozitivele Apple de la iPhone 12 încoace sunt capabile să reziste la scufundări până la o adâncime de șase metri, timp de până la o jumătate de oră.

Dar, având în vedere că presiunile legate de costul vieții determină creșterea pieței globale de telefoane mobile la mâna a doua, este probabil ca mulți oameni să aibă în continuare nevoie de sfaturi despre ce să facă – și ce să nu facă – cu un smartphone ud.

Sfaturile Apple:

  • Atingeți ușor iPhone-ul de mână, cu conectorul în jos, pentru a îndepărta excesul de lichid. Lăsați iPhone-ul într-o zonă uscată, cu o oarecare circulație a aerului.
  • După cel puțin 30 de minute, încercați să îl încărcați folosind un cablu Lightning sau USB-C sau conectând un accesoriu.
  • Dacă vedeți din nou alerta, înseamnă că există încă lichid în conector sau sub pinii cablului. Lasă iPhone-ul într-un loc uscat, cu un anumit flux de aer, timp de până la o zi. Puteți încerca din nou să încărcați sau să conectați un accesoriu pe parcursul acestei perioade. Este posibil să dureze până la 24 de ore pentru a se usca complet.
  • Dacă telefonul dvs. s-a uscat, dar tot nu se încarcă, deconectați cablul de la adaptor și deconectați adaptorul de la perete (dacă este posibil) și apoi conectați-le din nou.

Nu doar Apple spune că uscarea cu orez nu funcționează, scrie G4Media. Dacă un dispozitiv se udă, Samsung recomandă:

  • Oprește dispozitivul și scoate bateria, dacă este posibil, spune gigantul electronic pe site-ul său de asistență.
  • Șterge orice umezeală de pe exterior, de pe mufa pentru căști și de pe portul de încărcare, eventual folosind un tampon sau un ghemotoc de vată.
  • Dacă dispozitivul s-a udat din cauza apei de mare, a apei clorurate sau a băuturilor, este chiar indicat să îl înmoi în apă curată. (Mai multe detalii, pe Samsung.com).
  • Apoi, se recomandă uscarea la aer pentru dispozitivele îmbibate cu apă. Pune dispozitivul să se usuce într-o zonă bine ventilată sau la umbră, cu aer rece (de la un ventilator). Nu încerca să îl usuci rapid cu un uscător de păr sau cu aer cald. După uscarea la aer, Samsung recomandă să duci dispozitivul la un centru de service.

Asurion, compania de asigurări și reparații tehnice, are și ea sfaturi:

  • Odată ce ai scos dispozitivul din lichid, oprește-l și lasă-l oprit.
  • Îndepărtează carcasa de protecție, dacă există una, și scoate bateria, cartela SIM și cardul microSD (dacă ai unul).
  • Usucă-ți telefonul cu o cârpă sau un șervețel.
  • Dacă dispozitivul a fost scufundat, poți încerca să aspiri ușor în jurul pliurilor și deschiderilor sale.
  • Păstrează telefonul într-un loc răcoros și uscat.
  • Și nu pune dispozitivul în orez. Dacă se întâmplă să ai pachete de silicagel care vin la pachet cu produse noi, pune-le împreună cu dispozitivul într-o pungă de plastic sigilată timp de 24-48 de ore.
  • După ce dispozitivul s-a uscat, încearcă să îl pornești. Dacă nu pornește imediat, pune-l din nou la încărcat și mai încearcă

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: