Apple plănuiește reducerea producției de iPhone și AirPod din cauza războiului din Ucraina și a creșterii inflației

Redacția mart. 28, 2022 0 comentarii
Apple, telefon, aplicatii, smartphone

Apple plănuiește să reducă producția de iPhone și AirPod din cauza încetinirii cererii cauzate de criza din Ucraina și de creșterea inflației, a informat luni ziarul Nikkei, citând surse informate în acest sens.

Compania intenționează să producă cu 20% mai puține iPhone SE – sau aproximativ 2 până la 3 milioane de unități – în trimestrul următor decât era planificat inițial, se arată în raport. Acesta a adăugat că Apple a redus, de asemenea, comenzile din 2022 pentru AirPods cu peste 10 milioane de unități.

Vestea unei cereri mai slabe reflectă previziunile analiștilor care au avertizat că blocarea COVID-19 în orașele chineze și o creștere a inflației din cauza conflictului din Ucraina ar putea afecta cererea de smartphone-uri în acest an.

Apple, în special, se confruntă cu provocări din cauza lipsei unui upgrade de design pentru cel mai recent SE și a unei creșteri de 30 de dolari a prețului său față de modelul 2020, au spus analiștii.

Ming-Chi Kuo de la TF International Securities și-a redus luni estimarea livrărilor pentru iPhone SE în acest an la între 15 și 20 de milioane de unități, de la 25 de milioane la 30 de milioane de unități anterior.

„Seamănă foarte mult cu iPhone SE (2020), o a doua renovare a iPhone 8 și este și mai puțin probabil să trezească cererea consumatorilor”, a spus Eddie Han, analistul Isaiah Research din Taiwan, reducându-și prognoza de vânzări pentru model cu 5 milioane de unități.

Se așteaptă ca Apple să lanseze o nouă gamă de iPhone la sfârșitul acestui an, dar analiștii spun că era prea devreme pentru a prognoza vreun impact asupra gamei viitoare.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.