Aproape jumătate dintre liderii în afaceri anticipează pentru 2022 revenirea la normal – studiu KPMG

birou-afaceri-companii
  • Majoritatea CEO vor aștepta până va fi vaccinată jumătate din populație înainte să revină la birou.
  • 9 din 10 lideri intenționează să ceară angajaților să îi informeze când se vaccinează, astfel încât să protejeze forța de muncă.
  • Tendința executivilor la nivel global de restrângere a prezenței fizice a companiei este în scădere, pe măsura ce liderii se așteaptă ca nevoia de achiziții în persoană să revină îndată ce pandemia se va încheia.

Liderii executivi ai celor mai influente companii din lume au început planificarea pentru „noua realitate” post-pandemie. Ediția 2021 a studiului KPMG CEO Outlook Pulse relevă că aproape jumătate (45%) dintre respondenți nu se așteaptă la o revenire la „normal” înainte de anul 2022, în timp ce 31% anticipează această revenire pentru anul în curs. Pandemia a declanșat o schimbare definitivă a modelului de afaceri pentru 24% dintre liderii intervievați, potrivit unui comunicat al companiei.

„Liderii executivi își actualizează planurile astfel încât să fie pregătiți pentru recuperarea economică. În drumul lor către recuperare, oamenii de afaceri trebuie să protejeze elementele pozitive aduse de pandemie și să atenueze noile riscuri. Antrenați într-o aventură digitală, liderii de afaceri accelerează eforturile de a crea o experiență digitală optimă pentru clienți și mulți intenționează să continue investițiile în tehnologii, care vor accelera excelența în experiența clientului ca piesă centrală a strategiilor pentru succes. Mai mult, pe măsură ce campania globală de vaccinare începe să redeschidă lumea, aceasta oferă liderilor și o oportunitate de a confirma dedicarea pentru reducerea impactului de mediu, pentru a face schimbări de durată ale operațiunilor și pentru a se implica în reducerea inegalităților sociale, adâncite de COVID-19”, a declarat Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

Studiul realizat de KPMG în februarie – martie 2021 a inclus 500 de lideri executivi la nivel de global, răspunsul lor la pandemie și perspectiva pentru următorii trei ani. Majoritatea (55%) liderilor sunt îngrijorați de accesul îngreunat al angajaților la un vaccin împotriva COVID-19, ceea ce influențează estimările privind revenirea la birou. O majoritate semnificativă (90%) dintre participanți intenționează să le ceară angajaților să informeze când se vaccinează, date care ar putea afecta măsurile de protecție în mediul de lucru. O treime dintre executivi (34%) sunt îngrijorați de dezinformarea în ceea ce privește siguranța vaccinului contra COVID-19 și potențialul acesteia de determinare a angajaților să nu îl accepte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *