Arădenii de la Imotrust vor cumpăra un teren de 3.400 mp în Timișoara, pe care vor dezvolta un bloc de locuințe

alber holding, imotrust, ared Sursa foto: Alber Holding

Dezvoltatorul arădean Imotrust va achiziționa un teren de 3.415 mp în Timișoara, pe care va dezvolta un bloc de locuințe. Compania va plăti 2.25 milioane de euro pentru teren, circa 650 de euro/mp. Terenul în cauză se află aproape de centrul municipiului Timișoara.

De altfel, compania a deschis, în luna august, o sucursală în Timișoara, destinată dezvoltării și vânzării acestui proiect rezidențial.

„Conform Hotărârii AGEA Imotrust SA nr. 3 din dată de 30.07.2021 s-a aprobat achiziționarea terenului în suprafață de 3.415 mp situat în mun. Timișoara, str. Ion Zaicu nr. 5, înscris în CF 453302, cadastral 453302 dezmembrat din imobilul înscris în CF 449633 Timișoara, cadastral 449633, la prețul de 2.250.000 euro plătibil în două tranșe, respectiv circa 50% la semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare și diferența la semnarea contractului final de vânzare care se va încheia după obținerea autorizației de construire pentru blocul ce urmează a fi edificat pe terenul astfel achiziționat”, se arată în documentele publicate la BVB de Imotrust.

De asemenea, președintele Consiliului de Administrație al Societății a fost mandatat pentru a negocia și semna, dacă și când va consideră oportun, actele juridice aferente operațiunii de vânzare, mandatul fiind valabil până la dată de 31.03.2022 sau până la revocare.

Imotrust vrea să obțină PUZ și pentru 12.400 mp de teren care va fi vândut către retailerul Lidl în vederea construirii unui magazin în cartierul Via Carmina și va continua procesul de promovare și lichidare a terenurilor pentru care nu sunt planificate dezvoltări viitoare.

În fine, strategia companiei include continuarea procesului de consolidare a patrimoniului Imotrust prin fuziunea cu alte societăți, dezvoltarea primelor etape din proiectul rezidențial în suprafață de aproximativ 9 ha din localitatea Vladimirescu, obținerea unui PUZ aferent unui proiect rezidențial cu o suprafață de aproximativ de 14,5 ha.

Sursa foto: Alber Holding

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *