Arcona Property a semnat faza a doua a tranzacției pentru preluarea sediului Danone și a unui sfert din sediul ANCOM din București cu circa 10 mil. euro

ANCOM

Arcona Property Fund NV, fond de investiții listat la Bursa din Amsterdam, care investește în imobiliare comerciale din Europa Centrală, a semnat, în această vară, acordurile de cumpărare cu Secure Property Development & Investments Ltd (SPDI) pentru achiziționarea proprietăților imobiliare ale Secure Property în Ucraina și pentru două companii moderne clădiri de birouri în București, România. Achizițiile ar trebui finalizate în a doua jumătate a anului 2021. Aceasta este a doua fază a achiziției în trei faze a portofoliului de proprietăți SPDI din regiune.

Secure Property a intrat pe piața românească în 2014 și deținea active de peste 50 milioane de euro, printre care parcul logistic Innovations Logistics Park, din Clinceni, mai multe apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake, toate în București, în parte vândute acum, dar și EOS Business Park – sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM.

În toamna lui 2018, Secure Property a cumpărat 50% din portofoliul din România al dezvoltatorului Helios Phoenix, preluând astfel parcurile logistice Olympian din București, Brașov și Timișoara. Tranzacția este estimată la 8-9 milioane de euro

Activele achiziționate de Arcona:

  • două terenuri din regiunea Kiev a Ucrainei, cu o valoare totală de 1,8 milioane euro;
  • o clădire modernă de birouri de 2.700 mp în nord-vestul Bucureștiului închiriată în totalitate către Danone România până în mai 2026, evaluată la 5 milioane euro;
  • o cotă de 24,35% într-o clădire modernă de birouri din centrul Bucureștiului închiriată parțial Autorității Române de Telecomunicații (ANCOM) și evaluată la 4,87 milioane euro. ANCOM tocmai a convenit o prelungire a contractului de închiriere pe cinci ani.

Fondul va achiziționa activele celei de-a doua faze prin emiterea a circa 605.000 de acțiuni la o valoare intrinsecă de 11,87 euro fiecare și circa 146.000 de garanții care pot fi convertite în acțiuni Arcona Property dacă acțiunile Fondului ating un nivel de preț de 7,20 euro.

La finalizare, valoarea activului net al Arcona Property ar trebui să crească cu aproximativ 7,18 milioane euro, iar nivelul datoriei ar urma să crească cu 4,16 milioane euro. Prin urmare, raportul împrumut / valoare, în prezent de 47,5%, va înregistra o scădere suplimentară. Valoarea activului net pe acțiune, în prezent 11,87 euro, nu ar trebui să se modifice în mod semnificativ.

Acțiunile vor fi emise către SPDI, care intenționează să le distribuie acționarilor săi proporțional în viitorul apropiat.

Comentarii

  1. Nu există niciun magazin Praktiker în Craiova. Singurul, care a existat până la preluarea rețelei de către Brico Depot, era deținut de compania Search Chemicals, ultima companie care a deținut și rețeaua Praktiker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *