Arctic Stream a înregistrat un profit net de 2 milioane lei în primul semestru al anului, de la peste 920.000 lei în aceeași perioadă a anului trecut

Redacția aug. 30, 2022 0 comentarii
Infrastructura IT&C

Arctic Stream, integrator IT, a înregistrat un profit net de 2,04 milioane lei în primul semestru din 2022, în creștere cu 121% față de aceeași perioadă a anului trecut (924.304 lei), potrivit raportului publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Veniturile din exploatare aferente primului semestru al anului 2022 au avut o creștere semnificativă de aproximativ 133% de la 11,9 milioane lei în 2021 la 27,8 milioane lei. Potrivit companiei, acest fapt se datorează în parte contractelor semnificative anunțate pe parcursul anului trecut dar și a contractelor noi, încheiate la începutul anului 2022. Având în vedere provocările legate de livrarea echipamentelor, parte din contractele semnificative anunțate sunt prognozate a fi închise în S2 2022. 

Un alt factor important ce a contribuit la această creștere a fost constituit de fluxurile operaționale mai bine definite și adaptate contextului din industrie care ne-au permis livrarea mai eficientă a anumitor proiecte (având în vedere dificultățile din lanțul de aprovizionare). Deși ne aflăm într-o situație geo-politică dificilă având în vedere conflictul din Ucraina care este suprapusă dificultăților create de criză semiconductorilor suntem încrezători că rezultatele positive vor veni și în a două parte a anului. 

Cheltuielie din exploatare au crescut și ele fiind corelate cu veniturile în perioada de raportare. În timp ce veniturile din exploatare au crescut cu 133%, cheltuielile au înregistrat o creștere de 135% de la 10,9 milioane lei la 25.8 milioane lei rezultând un profit operațional în creștere cu 109% față de primul semestru al anului 2021 în cuantum de aproximativ 2 milioane lei.

Arctic Stream

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *