Asigurătorul Signal Iduna cumpără Ergo Asigurări de Viață și Ergo Asigurări

Ergo Asigurari

Compania de asigurări Signal Iduna Asigurare Reasigurare anunță că a semnat în data de 20 mai 2021 acordul privind achiziționarea companiilor Ergo Asigurări de Viață și Ergo Asigurări, parte a Grupului Eego. Tranzacția va fi supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței din România.

Într-o perioadă în care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele românilor, continuăm să ne diversificăm segmentele de activitate, astfel încât să oferim soluții pentru o varietate cât mai largă de necesități. Preluarea portofoliilor celor două companii vine să completeze într-un mod firesc oferta noastră de servicii deja existentă”, declară Tiberiu Maier, CEO al Signal Iduna Asigurare Reasigurare.

Signal Iduna este prezentă în România din anul 2008 și este liderul pieței de asigurări private de sănătate din țară. Portofoliul companiei include, de asemenea, și polițe de asigurări de viață și de accident. În anul 2020, volumul primelor brute subscrise raportat a depășit 129 milioane de lei, reprezentând o creștere de 27% față de anul anterior.

Ergo va activa în România sub brandul Signal Iduna și va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuințe și răspundere civilă. Volumul de prime post-tranzacție pe care Signal Iduna îl va deține în România va crește cu 50%.

Ergo Asigurări este o companie de asigurări generale înființată în 2007 și deține o experiență valoroasă atât în aria bancassurance, cât și în interacțiunea cu partenerii de distribuție pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. Ergo Asigurări de Viață este activă pe piață din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Grupul Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fiind fondat în urmă cu peste 110 ani. În prezent, compania este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, Signal Iduna și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. Signal Iduna oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *