Asociația Furnizorilor de Energie: Ne așteptăm la scăderea tarifelor la 0,23 – 0,25 lei pe kWh în facturile de gaze naturale pentru luna aprilie

gaze Sursa foto: Pixabay

Facturile consumatorilor casnici la gaze naturale vor scădea la 0,23 şi 0,25 lei pe kWh în perioada următoare, mult sub plafonul de 0,31 lei pe kWh, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), scrie Agerpres.

„La gaze naturale, consumatorul casnic are un plafon de 0,31 lei pe kWh. Din mai anul trecut, facturile la consumatori au scăzut mult sub plafon, au fost 0,27 – 0,28 lei pe kWh. Acum, din aprilie, ne aşteptăm la o scădere şi mai mare. Am auzit de 0,23 lei. Eu mă aştept la tarife între 0,23 – 0,25 lei pe kWh să primiţi în facturi. Se pare că ieşirea din schema de plafonare decurge cumva lin”, a afirmat Laurenţiu Urluescu, la evenimentul „Energy R/Evolution – România în tranziţia energetică: tensiune şi rezistenţă.

El a menţionat că sunt mai multe categorii de plafoane în ceea ce priveşte partea de energie electrică.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Dacă ne referim la plafonul de 1,3 lei pe kWh, unde sunt consumatorii non-casnici şi cei casnici care au un consum ceva mai ridicat, credem că ieşirea din schema de plafonare va decurge relativ lin. Pe casnic, în momentul faţă, sunt şapte oferte cu preţ sub 1,3 lei – şi ne aşteptăm să crească numărul de oferte. În ceea ce priveşte celelalte două plafoane la casnic, respectiv 0,8 lei şi 0,68 lei kWh, acolo lucrurile sunt puţin mai delicate, fiindcă plafonul de 0,68 lei pentru unele zone din ţară, nici măcar nu acoperă toate taxele, tarifele şi celelalte obligaţii pe care furnizorul le colectează doar ca să le dea mai departe. Deci, ar însemna să fie energie sub 0 lei ca să poată furniza la 0,68 lei şi pentru 0,8 lei preţul energiei ar trebui să fie undeva la 50 lei pe MWh, ceea ce este puţin probabil că se va întâmpla. Sunt sigur se vor dezvolta schemele legate de consumatorul vulnerabil după perioada de plafonare care expiră în martie anul viitor”, a mai spus Laurenţiu Urluescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: