Asociația Marilor Rețele Comerciale Române anunță un parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență pentru a lansa un ghid de conștientizare în rândul populației

raft, raion, magazin, supermarket, hipermarket, cumparaturi Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Asociația Marilor Rețele Comerciale Române anunță un parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), entitate de cercetare, analiză și instruire în cadrul Ministerului Afacerilor Externe privind consolidarea rezilienței comunităților locale, concretizată prin elaborarea de către E-ARC a Ghidului pentru Situații de Criză, potrivit unui comunicat de presă.

„Acest demers, sprijinit de AMRCR la nivel național, constă în informarea cetățenilor prin materiale în format electronic și tipărit, transmise către audiențele stabilite de E-ARC ca public țintă. Scopul urmărit este acela de conștientizare în rândul populației privind importanța pregătirii din timp pentru orice situație sau scenariu și familiarizarea cu modalitățile de răspuns pentru eventualitatea în care potențiale surse de instabilitate ar evolua în crize majore de natură a afecta desfășurarea normală a vieții cetățenilor sau funcționării optime a sistemului instituțional”, se arată în comunicat.

La elaborarea Ghidului realizat de către E-ARC au mai contribuit Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Apărării Naționale. Ghidul este disponibil în format tipărit, dar și în format electronic, pe site-ul E-ARC și al mai multor instituții publice. Pentru moment, Ghidul este disponibil doar în limba română, dar sunt în lucru și variantele în limbi de circulație regională și internațională.

„AMRCR își asumă rolul de partener fidel și loial în proiecte care să contribuie la consolidarea comunităților locale, precum și la orice efort instituțional care urmărește stabilirea unor mecanisme utile în vederea prevenirii unor situații potențial instabile, confuze sau ambigue în ceea ce privește securitatea alimentară”, a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *