Asociația Pro Infrastructură: Opt lucruri pe care le putea face Sorin Grindeanu pe calea ferată Sibiu – Vâlcea, „cu trei luni înainte” de a închide Valea Oltului

acces-interzis-valea-oltului-ylzt Sursa foto: Turnul Sfatului

Asociația Pro Infrastructură a trecut în revistă opt lucruri pe care le putea face ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pe calea ferată Sibiu – Vâlcea, „cu trei luni înainte” de a închide Valea Oltului. Printre acestea se regăsesc introducerea de trenuri la ore de navetă, reparat calea ferată pentru a elimina cele patru zone cu restricții de viteză sau introducerea de trenuri pentru vehiculele rutiere, potrivit Asociației.

„Poate nu se vede din elicopter, dar incompetența lui Grindeanu consumă 2-3 ore pe zi din timpul fiecărui navetist care nu mai poate folosi DN7 zilele acestea. Distanța Lotru (Brezoi)-Sibiu, care se parcurgea într-o oră pe rutier, se face în 2 ore și 15 minute pe feroviar, din care 15 min se așteaptă în stații deoarece mersul nu a putut fi pregătit din timp și trenurile s-au introdus hei-rup peste noapte. Dacă tot a întrebat un ilustru subaltern al lui Grindeanu ce se putea face “cu trei luni înainte” de închiderea DN7, venim noi cu niște răspunsuri”, transmite Asociația.

Potrivit API, aceste măsuri pot fi de folos și pe viitor, deoarece aceasta este doar prima închidere/restricție a DN7 dintr-un șir lung pe următorii 7-10 ani cât se va lucra efectiv la autostradă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Măsurile propuse de API:

„1. Cu încrucișări mai bune cu trenurile din sens opus s-ar fi câștigat 15 minute la garniturile Regio.
2. Puse trenuri Regio-Expres la ora de navetă (de exemplu intrare și ieșire din schimbul 2 la ora 15:00 în Sibiu). În 1995, acceleratele făceau Lotru-Sibiu într-o oră și 20 min, comparabil cu transportul rutier de azi!
3. Reparat calea ferată și eliminat cele 4 zone cu restricții de viteză unde se pierd 15-20 de minute față de 1995 (din BAR: km 332, 363-366, 379-80, 386-87). Intervențiile se puteau face în regie proprie cu bani relativ puțini. Dar ce ministru se gândește să bage bani în feroviar?
4. Repararea liniilor abătute și a centralizărilor ca să fie posibile încrucișări în mai multe stații.
5. Analiza traficului cadențat. Se putea ajunge la un tren pe oră pe sens. Lipsește materialul rulant dar putea fi pregătită din timp o colaborare cu operatorii privați. De exemplu, câteva automotoare au devenit disponibile prin închiderea liniei diesel Cluj-Oradea care acum se modernizează.
6. Dacă Grindeanu se trezea cu mai mult de 3 luni înainte, ca un mare manager ce se pretinde, se putea asigura că nu sunt restricții de tonaj și puteau introduce trenuri ROLA pentru vehiculele rutiere (mai mici, mai mari) pe calea ferată.
7. Putea de asemenea să deblocheze electrificarea liniilor Râmnicu Vâlcea-Podu Olt (Regionala Craiova) și Podu Olt-Sibiu (Regionala Brașov), ambele licitații de studii de fezabilitate fiind blocate.
8. Legarea comunei Boița la calea ferată cu un pod pietonal provizoriu și înființarea unui punct de oprire la 300 de metri distanță de localitate.
Pe scurt, zona Lotru-Sibiu putea deveni un exemplu de serviciu feroviar de persoane decent, cadențat, în condiții civilizate și cu timpi comparabili cu rutierul măcar la trenurile Regio-Expres.
În loc de asta, improvizația “pe picior” a ministrului va alunga și mai mulți călători de pe șină. Transportul civilizat nu poate fi pregătit de azi pe mâine, ca o ordonanță de urgență.
Extrase din Mersul Trenurilor 1995, timpii acceleratului 232 cu oprire la Câineni (după 56 minute) și Lotru (după 1h 19min). Cam atât ar putea, constructiv, linia”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Grinda a facut cel mai important lucru…. la conferinta de presa s’a strambat, scimonosit de ziceai ca il strange careva de … cu patentul. Mare om politic, mare ministru….

  2. Grindă nici ca înțelege ceva!
    Este numai hei rup!
    Trage tare cu conferinte, interviuri dar e degeaba!
    Nu va fi următorul PM!🤔

  3. Vă credeți în Germania sau Austria?? Credeți că vor face ceva din cele 8 soluții? Când circuli cu elicopterul, totul pare ușor.
    Mulțumim pentru articol

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.