Asocierea dintre firma unui fost viceprimar al Bacăului și cea a unui milionar din Bistrița va construi noul complex multisportiv din Craiova cu cost de 222 milioane lei

stadion Londra Sursa foto: Pixabay

SSAB – AG și Frasinul este asocierea câștigătoare a unei licitații ținute de Consiliul Județean Dolj pentru construcția Centrului Sportiv Stadionul Tineretului Craiova cu o ofertă de 222 milioane lei, potrivit datelor din SICAP. A fost singura ofertă pentru acest contract.

Actualul stadion urmează să fie demolat, pentru a face loc celui nou. Amplasamentul lucrărilor se află în intravilanul Municipiului Craiova, la intersecția dintre B-dul Știrbei Vodă și B-dul 1 Mai.

Noul complex, o construcţie cu subsol, parter şi 3 etaje, va avea o suprafaţă totală de peste 34.000 de metri pătraţi şi va asigura condiţiile necesare pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, ciclism, dar şi volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.

Construcţia a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane şi va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfăşurarea de competiţii la nivel internaţional, suprafeţe de joc modulare, dar şi o zonă pentru concerte şi alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament şi de tratament pentru sportivi, magazine şi locuri de parcare. Termenul de finalizare a investiţiei este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Construirea Centrului Sportiv Stadionul Tineretului reprezintă un obiectiv de investiții  necesar pentru creșterea calității și complexității infrastructurii sportive a regiunii Sud-Vest Oltenia și, în particular, a Municipiului Craiova, dar și pentru asigurarea condițiilor de pregătire pentru performanță și de desfășurare a unor competiții sportive la nivel național și international… Oportunitatea investiției este justificată şi de necesitatea punerii în valoarea a acestei zone publice cu destinaţie sportivă şi care este nefuncţională în prezent, a creşterii potenţialului zonei ca destinaţie sportivă, turistică şi de afaceri, a realizării unui loc pentru desfăşurarea competiţiilor de acest tip şi în sezonul rece atât de necesare oraşului, judeţului, dar și unui loc de relaxare și recreere atât de necesare orașului”, spune CJ Dolj.

SSAB – AG este firma de construcții a fostului viceprimar de Bacău, de la PNL, Mihai Șlic. Are mai multe lucrări de infrastructură mare realizate și este în competiție/ licitație pentru noi proiecte.

SSAB-AG SA a efectuat în 2023 lucrările de extindere a Aeroportului din Oradea, o lucrare în valoare de 177 milioane lei. Tot anul trecut, acelaşi constructor şi-a depus oferta pentru construirea unui spital în Constanţa, „Spitalul Mama și Copilul”. Anul acesta, SSAB-AG SA şi-a depus oferta pentru lucrarilor de extindere a sectiei de Chirurgie III din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie din Cluj. În toamna anului trecut, constructorul şi-a depus oferta pentru proiectarea și execuția noului stadion Gheorghe Hagi, din Constanța.

Frasinul este firma milionarului bistrițean Traian Larionesi, abonată la contracte cu statul. Potrivit datelor din SICAP, a fost sau este implicată în proiecte depășind 300 milioane de euro. În prezent, lucrează la realizarea Centurii Comarnic, un proiect de 6 kilometri și 48 de milioane euro finanțat din bani europeni.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *