Au fost depuse 47 de dosare prin programul Rabla Clasic și 72 prin Rabla Plus. Mai sunt disponibile fonduri de peste 36 milioane lei

afm, rabla, masini vechi Sursa foto: CCECAR

Au fost depuse 47 de dosare pentru programul Rabla Clasic, respectiv 72 pentru Rabla Plus, potrivit unui anunț pe contul de Facebook al Administrației Fondului pentru Mediu. Astfel, sunt disponibile fonduri de peste 16 milioane de lei la Rabla Clasic, respectiv peste 20 de milioane de lei, la Rabla Plus.

La programul Rabla Clasic au fost depuse 47 de dosare, cu o valoare de 1, 4 milioane de lei. Astfel, fondurile disponibile sunt de peste 16 milioane de lei.

În cadrul programului Rabla Plus, au fost depuse 72 de dosare, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei. La acest program sunt disponibile fonduri în valoare de 20 milioane de lei.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 au demarat marți, 8 februarie, pentru persoanele fizice, cu cel mai mare buget de la înființarea programului, de 1,2 miliarde lei.

„Persoanele fizice se pot adresa de marţi, 08.02.2022, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar din aceeaşi dată, persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe”, se arată într-un comunicat AFM, remis vineri.

În ediția de anul acesta, programele vin cu o serie de modificări.În ceea ce privește Programul Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate, la care se pot adăuga următoarele ecobonusuri, astfel:

  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

O altă modificare se referă la vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programului, care trebuie să fie de cel puțin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

De asemenea, a fost eliminat termenul de 60 zile de casare/radiere a autovehiculului uzat, solicitanții având posibilitatea de a-l casa/radia până la emiterea facturii autovehiculului nou.

Sursa foto: CCECAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *