Auchan ar putea apela la sprijinul fondurilor americane de investiții pentru a prelua Carrefour

Auchan Auchan

Auchan studiază posibilitatea unei susțineri din partea fondurilor americane pentru a putea cumpăra concurentul său Carrefour, cu o plată exclusiv în numerar, potrivit BFM TV.

Agenția Bloomberg a relatat miercuri că familia Mulliez ar fi pregătită să facă o nouă ofertă pentru preluarea Carrefour, la trei luni după eșecul unei prime tentative.

Pentru a reuși în această operațiune, Auchan ar putea de această dată să propună mai mult cash decât în cazul ofertei precedente. În octombrie, familia Moulin, acționar principal al Carrefour, a refuzat oferta, care prevedea o plată în numerar de 70% și restul în acțiuni.

Susținerea fondurilor americane

Familia Mulliez studiază acum posibilitatea unei plăți cash 100%. Pentru acest lucru, lucrează cu mai multe fonduri americane de investiții care ar putea veni cu circa 3 miliarde de euro pentru a satisface cererea acționarilor Carrefour.

Presa vehiculează mai multe nume, printre care fondul american KKR, care figurează drept favorit. În special după ce directorul său Henry Kravitz s-a întâlnit cu ministrul francez Bruno Le Maire la New York, înainte de Crăciun. Dar, pentru moment, Auchan se află în stadiul de studiu al operațiunii și nicio negociere nu a început.

Auchan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *