Australia: Qantas impune vaccinarea obligatorie a angajaților

vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Vaccinarea împotriva Covid-19 va deveni obligatorie pentru toți angajații Qantas, a anunțat miercuri compania aeriana australiană, citată de Le Figaro.

Qantas, care este una dintre primele mari companii din Australia care impune obligativitatea vaccinării, a precizat că măsura vizează și angajații filialei low cost Jetstar. Personalul navigant, inclusiv piloții, și cei de la sol trebuie să fie complet vaccinați până în 15 noiembrie. Ceilalți angajați au ca termen data de 31 martie.

„Faptul de a dispune de un personal complet vaccinat va permite protejarea angajaților noștri de virus dar și a clienților noștri și a zonelor pe care le explorăm”, a declarat directorul general Alan Joyce. Această măsură intervine în contextul în care guvernul conservator a anunțat că nu dorește să impună vaccinarea obligatorie și preferă să lase la latitudinea companiilor politica pe care vor să o aplice.

Potrivit companiei aeriene, un sondaj în rândul angajaților a arătat că 89% dintre ei vor să se vaccineze sau au făcut-o deja, în timp ce 4% nu vor să se vaccineze.

 

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *