Autoritatea de Supraveghere Financiară a scos posturi la concurs, cu o zi înainte de înghețarea angajărilor la stat

Redacția iul. 3, 2022 2 comentarii
asf, autoritatea de supraveghere financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs peste 30 de posturi în cadrul instituției, cu o zi înainte de înghețarea angajărilor la stat.

Mai precis, ASF caută 31 de noi angajați, printre care inspectori de asigurări, analist prevenirea spălării banilor, auditor IT, analiști financiari, consilieri juridici și altele. Detalii, aici.

Anunțul instituției a venit cu numai o zi înainte ca Guvernul să suspende angajările la stat, începând cu 1 iulie, pentru a putea face consolidarea fiscală și pentru a respecta angajamentele privind deficitul public.

Înghețarea angajărilor vine însă după ce numărul angajaților la stat a continuat să crească și în luna aprilie, fiind acum la cel mai mare nivel din ultimii 12 ani. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2022, de 1.269.662, cu 1.689 mai multe comparativ cu luna precedentă.

În plus, numeroase ministere și instituții de stat au făcut angajări-fulger, înainte de intrarea în vigoare a măsurii.

De exemplu, ANAF caută aproape 300 de angajați. Instituția a scos recent la concurs 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Autoritatea Vamală Română (AVR) intenționează de asemenea să ocupe prin concurs în acest an 150 de posturi.

Totodată, Economedia a scris că Ministerul Fondurilor Europene (MIPE) își crește organigrama cu 536 de posturi, până la 1943, potrivit unui proiect de hotărâre al Guvernului. O altă hotărâre prevede că numărul de posturi de la Ministerul Mediului crește cu 64, de la 484 la 548.

Marți, Ministerul Economiei a anunțat că face angajări, însă nu a menționat numărul posturilor scoase la concurs.

Și Curtea de Conturi a României organizează un concurs pentru ocuparea a 90 de posturi de auditor public extern atât în structura centrală, cât și în teritoriu, potrivit unui anunț oficial pe site-ul instituției. 24 din posturi sunt în structura centrală a instituției conduse de Mihai Busuioc, în timp ce 66 sunt în structura teritorială. Data limită de depunere a dosarelor este 21 iunie pentru structura centrală și 20 iunie pentru structura teritorială.

Autoritatea Vamală Română, instituție nou înființată și care are deja 3.060 de posturi alocate, va mai face încă 324 de angajări, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență adoptat de guvern.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *