Autoritatea pentru Digitalizarea României afirmă că statul român a atins în 2021 un grad de digitalizare de 27%, în creștere cu 6% față de anul anterior

Redacția apr. 12, 2023 0 comentarii
computer digitalizare bani

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) afirmă că gradul de digitalizare al statului român a crescut în 2021 la 27%, cu 6 puncte procentuale mai mult față de anul 2020.

Începând cu anul 2020, Autoritatea pentru Digitalizarea României monitorizează gradul de digitalizare a sistemelor informatice aferente evenimentelor de viață incluse în Politica Publică de e-guvernare, document strategic aprobat în iunie 2021 de Guvernul României. Anul 2021 a făcut obiectul celei de-a doua astfel de evaluare, iar rezultatele au fost prezentate, marți, 11 aprilie, în Comitetul pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei, conform unui comunicat al instituției. Conform instituției, acest exercițiu de monitorizare este efectuat anual, iar datele centralizate de ADR reprezintă un raport de status al digitalizării administrației publice centrale din România. Datele cuprinse în această radiografie au fost colectate în perioada august-decembrie 2022 și sunt valabile pentru anul 2021.

Potrivit ADR, instituțiile care au înregistrat progrese în anul 2021 sunt: Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspecția Muncii din România, Biblioteca Națională a României, Agenția Națională de Administrație Fiscală, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *