Autorităţile din Braşov anunţă că autobuzele electrice puse în funcţiune anul trecut au dus la reducerea cu zeci de tone a emisiilor de noxe

Brasov vinerea verde Inquam Alex Nicodim Foto: Inquam/ Alex Nicodim

Primăria Braşov transmite că autobuzele electrice introduse pe traseele din oraş au parcurs, din mai anul trecut şi până în prezent, două milioane de kilometri, iar folosirea acestora reprezintă o reducere de aproximativ 1.600 de tone a dioxidului de carbon, de 70 de tone de oxizi de azot (NOx), 30 de tone de monoxid de carbon, 10 tone de hidrocarburi şi 1,4 tone de particule.

Municipalitatea anunţă continuarea dotării flotei cu noi mijloace electrice de transport în comun.

Cele 60 de autobuze electrice puse în funcţiune în municipiul Braşov în 25 mai anul trecut au parcurs două milioane de kilometri.

”Practic tot transportul electric a reprezentat o scădere de 1.600 de tone de CO2, 1,4 tone de PM-uri şi 70 de tone de NOx-uri. Vorbim despre îmbunătăţirea calităţii aerului cu mijloace de transport în comun verzi şi pe care sper să le folosiţi în număr cât mai mare. În perioada următoare vom optimiza liniile 8 şi 5. Pe linia 8, începând de săptămâna viitoare, vom pune în circulaţie noi troleibuze, dintr-un lot de 25 de troleibuze Solaris pe care le vom recepţiona în acest an, iar pe linia 5 vom pune în circulaţie, începând de anul viitor, autobuze noi electrice de 18 metri. Cele două linii 5 şi 8 sunt cele mai circulate şi cele mai folosite din municipiul Braşov”, a afirmat primarul Allen Coliban, citat într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Primăria Braşov și citat de news.ro.

În prezent, în municipiul Braşov sunt în circulaţie toate cele 60 de autobuze electrice: 52 vehicule de 12 metri şi 8 vehicule de 10 metri. Toate cele 8 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri au fost introduse în circulaţie pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi al oraşului. Autobuzele, produse în Cehia, au fost achiziţionate de municipalitate cu fonduri nerambursabile.

Foto: Inquam/ Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *