Autostradă/Drum Expres București-Giurgiu: Caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate a fost lansat în consultare publică

Centura Giurgiu autostrada nemțească beton rezistă la caniculă Sursa Foto : CNAIR

Caietul de Sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al Drumului de mare viteză București-Giurgiu a fost lansat în consultare publică, anunță joi Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR). Durata de consultare publică este de trei săptămâni și precede licitația pentru studiul de fezabilitate al viitorului drum de mare viteză. Caietul de sarcini poate fi consultat pe pagina www.cnir-sa.ro și în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Drumul de mare viteză București-Giurgiu este proiect propriu al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), iar studiul de fezabilitate va avea o durată estimată cuprinsă între 18 și 24 de luni. Licitația urmează să fie lansată până la finalul anului.

„În cadrul Studiului de Fezabilitate se va realiza o analiză comparativă între structura rutieră din mixtură asfaltică și structura rutieră din beton, respectiv grinzi prefabricate din beton vs. tablier metalic și implicațiile fiecăreia cu privire la ponderea materialelor din import, respectiv producție internă”, a precizat Directorul General CNIR, Gabriel Budescu.

Autostradă Drum de mare viteză București-Giurgiu

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Caietul de Sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al proiectului include elemente inovatoare, precum modelarea 3 D Building Information Modelling (BIM), cerință în premieră pentru un Studiu de Fezabilitate. Modelarea BIM reprezintă un proces inteligent bazat pe model 3D, care oferă instrumente și informații pentru planificarea, proiectarea, execuția și gestionarea construcțiilor și a infrastructurii. În vederea elaborării acestor cerințe de schimb de informații, CNIR a colaborat cu Asociația BIMTECH/buildingSMART România, parte a Building Smart Internațional.

În ceea ce privește utilajele de foraj pentru studiul geotehnic, CNIR solicită viitorului prestator ca acestea sa fie dotate cu sistem de monitorizare MWD (Measurement While Drilling), respectiv sistem GPS și camere video care permit urmărirea lucrărilor în timp real.

În etapa studiului de trafic, proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială, următoarele opțiuni posibile:
1. Realizarea Drumului la profil de Autostradă sau Drum Expres, după rularea variantei câștigătoare în Modelul Național de Transport.
2. Realizarea obiectivului cu trei benzi/sens dacă datele de trafic o impun sau rezervarea culoarului necesar dezvoltării de perspectivă.

Studiul de Fezabilitate pentru Drumul de mare viteză București-Giurgiu va avea finanțare din fonduri europene.

CNIR a mai transmis recent că este în pregătire și documentația pentru un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse. „De la Giurgiu va fi această legătură modernă, până la Autostrada A 0 București Sud sau chiar până la Autostrada A 1 București-Pitești respectiv A 2 –Autostrada Soarelui. Va fi o analiză multi -criterială în care vom lua în calcul mai multe scenarii de traseu, cel puțin 5 scenarii printre care conexiunea cu viitorul Drum de mare viteză București-Alexandria, cu A 1 București-Pitești și A 2 București-Constanța și vom vedea care este cea mai bună variantă din punct de vedere tehnic și financiar. Este nevoie de un drum modern între București și Giurgiu pentru a evita tranzitul localităților unde se circulă cu viteza de 50 km/h. Mai ales pentru transportatori, orice minut contează. Profilul drumului, Autostradă sau Drum Expres va fi stabilit în urma Studiului de Fezabilitate. Dacă datele de trafic de perspectivă ne arată că este nevoie de autostradă, atunci vom face din start autostradă”, a transmis Gabriel Budescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. E “foarte ciudat” din 2021 pana in 2024 nu am avut nici jumatate din anunturile si lansarile de studii care au loc de prin martie pana acum la final e iulie…… hmmmm alegerile astea. Ceea ce demontreaza ca le este totusi frica sa nu isi piarda acel loc caldut din care curge mierea

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.