„Autostrada” evacuării gazului din Marea Neagră în Sistemul Național de Transport este construită de o companie turcească cu țevi furnizate de o altă companie turcească

conducta

Toscelik Spiral Pipe, companie turcească din grupul Tosyali Holding, a fost desemnată unicul furnizor de conducte de oțel pentru proiectul Transgaz de gazoduct Țărmul Mării Negre – Podișor dezvoltat de Transgaz și construit de o altă companie turcească, Kalyon. Acest gazoduct va fi finalizat în doi ani, costă 500 de milioane de euro, și are ca scop să preia gazele extrase din Marea Neagră de Romgaz și Petrom și aduse la țărm pentru a fi introduse în Sistemul Național de Transport, potrivit Bazaartimes. Această conductă trebui să fie finalizată mai înainte de a începe producția în Marea Neagră, pentru ca gazul de acolo să aibă unde curge. Consorțiul Petrom – Romgaz a anunțat că începerea producției este estimată pentru finalul lui 2026 – începutul lui 2027.

Toscelik va livra 102 mii de tone de țevi de oțel în intervalul de diametre 813- 1219 mm, cu standardul de producție ISO 3183 PSL2 și calitatea oțelului L415NE PSL2, în decurs de un an. Lungimea conductei de oțel produsă de Toscelik va fi de 306,5 kilometri.

Toscelik Spiral Pipe este și furnizorul de conductă pentru BRUA Gas Pipeline, proiect internațional care aduce gazul din sudul Europei către Vest, cu secțiune și în România.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Gazoductul Coasta Mării Negre – Podișor se desfășoară de la sud-est la vest, trecând prin județele Constanța, Călărași și Giurgiu.

Se anticipează că aproximativ 45% din consumul din România va fi acoperit cu gazul care urmează să fie transportat pe aici, care va avea o capacitate anuală de peste 12 miliarde de metri cubi. Estimările Petrom – Romgaz, consorțiul care dezvoltă proiectul Mării Negre, prognozează că va ajunge la o producție anuală de aproape 8 miliarde de metri cubi în 2-3 ani de la începerea lucrărilor, adică în orizontul 2030.

Toscelik Spiral Pipe Inc operează unități de producție în Algeria și Turcia. Ambele unități ale companiei din Algeria și Turkiye au o capacitate anuală de producție de 400 de mii de tone.

„Autostrada” gazului, adică gazoductul care transportă gazul extras din Marea Neagră în SNT este făcută cu totul de turci, pentru că, în timp ce , acum Toscelik livrează țeava, de construcție se ocupă Kalyon, altă companie turcească, care a primit contractul acum trei luni și are la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Guvernului din București, cu participarea viceprim-ministrului român Marian Neacșu, a ministrului Energiei Sebastian Burduja, a directorului general al SNTGN Transgaz, Ion Sterian, iar din partea Kalyon İnşaat, a participat Serdar Över, membru al Consiliului de Administrație.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Va rog sa cititi acest titlu al acestui articol ca intreg proiectul este o vulnerabilitate din punct de vedere al calitatii echipamentelor turcesti , al calitatii muncii al creeri de vulnerabilitati ulterioare. Cum sa dai astfel de proiect pe mana turcilor?

  2. Suntem cea mai proasta nație din lume firmele românești cersesc la poarta turcilor sa le dea de lucru bine-nțeles ca banii merg la Erdogan in RO mai nimic după aceea ne miram ca nu avem firme puternice in construcții Rușine

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.