Autostrada Moldovei: Stadiul lucrărilor este de 27% pe lotul 1 al Autostrăzii Bacău – Pașcani / Tronsonul de 30,3 kilometri trebuie inaugurat anul viitor

Autostrada Moldovei Sursa foto: Facebook/ Cristian Pistol

Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Bacău – Pașcani, secțiune a A7, între Săucești și Trifești, a ajuns la 27%, anunță directorul general  al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

“Constructorul (Spedition UMB) este bine mobilizat în șantier, iar în zona nodului rutier de la Săucești, unde lucrările sunt mai avansate, a ajuns la 35%. Vremea s-a ameliorat și de acum înainte mă aștept ca lucrările să evolueze și mai bine.”,  a mai scris șeful CNAIR pe Facebook. El a precizat că acest lot, cu o lungime de 30,3 km, are termen contractual de finalizare anul 2025.

Valoarea construcției, finanțate prin PNRR, este de 1,63 miliarde de lei (fără TVA).

La mijlocul lunii trecut, pe șantier a fost și premierul Marcel Ciolacu.

Constructorul UMB lucrează pe toate cele trei loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani de pe Autostrada Moldovei (A7) cu accent pe nodurile rutiere de la Săucești, Filipești, Roman-Nord, Gherăești – Mircești, Mogoșești-Siret sau Pașcani, a anunțat vineri, 17 mai 2024, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, cu ocazia vizitei premierului. Contractele au fost semnate încă din februarie 2023 și lucrările începute din mai 2023, dar acum două săptămâni stadiul fizic era de doar 5-7 %, potrivit raportului oficial de progres.  Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025.

Secțiunea Bacău-Pașcani are o lungime de 77 kilometri, iar lotul 3 Mircești-Pașcani (28 km.) este primul șantier de Autostradă din județul Iași.

Sursa foto: Facebook/ Cristian Pistol

Comentarii

  1. Iar? Pe siteul CNADNR, updated acum 4 ore: progres fizic: 9,3% Iar numara astia progresul ca steagurile lui Pristanda? Evident, acum inainte de alegeri… Ma mir ca nu spun ca e gata 99%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *