Autostrada Nordului: CNAIR a semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate pe loturile Baia Mare – Dej și Dej – Bistrița (145 km)

Autostrada Nordului Baia Mare -Suceava

Compania de Drumuri și Asocierea Quadrante Viaponte – Metroul – Capital Vision au semnat contractele pentru Studiile de Fezabilitate ale primelor două loturi de pe Autostrada Nordului, Baia Mare – Suceava. Este vorba despre secțiunile Baia Mare – Dej și Dej – Bistrița cu o lungime totală de 145 de kilometri. De la Bistrița la Vatra Dornei este contract cu proiectantul Explan, iar pentru ultima secțiune, Vatra Dornei – Suceava (107 km), contractul cu Best Consulting – Acciona (Spania) a fost reziliat.

Durata contractelor este de 18 luni, a anunțat joi Compania de Drumuri.

„C.N.A.I.R. S.A. a semnat 2 contracte având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru “Drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej și Lot 2 Dej – Bistrița, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea S.C. QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA S.R.L. – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Operațional de Transport. Durata fiecărui contract este de 18 luni, din care:

  • Studiul de Fezabilitate – 14 luni de la Data de Începere;
  • Documentația suport pentru Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea Aplicației de Finanțare – 17 luni de la Data de Începere;
  • Documentația Tehnică (parte integrantă din documentația de atribuire) a contractului/contractelor de proiectare și execuție lucrări pentru Asistența Tehnică acordată Beneficiarului, precum și documentele aferente perioadei cuprinse intre momentul publicării Anunțului/Anunțurilor de Participare și termenul/termenele limită de depunere a ofertelor – 17 luni de la Data de Începere”, a transmis CNAIR.

Drumul de mare viteză (autostradă/drum expres) Baia Mare – Suceava are o lungime de peste 300 de kilometri și include trei loturi Baia Mare – Dej – Bistrița (145 km), Bistrița – Vatra Dornei (63 km) și lotul bucovinean Vatra Dornei – Suceava (107 km).

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *