Autostrada Ploiești – Brașov: Tronsonul Ghimbav – Cristian va fi scos la licitație până la sfârșitul anului, spune ministrul Grindeanu

DN 1 ieșire spre Făgăraș Sursa Foto : CNAIR

Un tronson din județul Brașov în zona Ghimbav – Cristian care face parte din proiectul Autostrăzii Ploiești – Brașov va fi scos la licitație pentru execuție până la sfârșitul anului, a anunțat duminică ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Va fi primul lot lansat în licitație din traseul A3 Ploiești – Brașov după ce în 2020 s-a deschis lotul Râșnov – Cristian de 6 kilometri lungime.

Invitat la Digi24, ministrul Sorin Grindeanu a spus că în faza inițială autostrada ar fi avut 160 de kilometri (n.r proiectul Consitrans era cu o lungime de 120 km) și nu a acceptat un cost de 8 miliarde de euro pe care bugetul nu l-ar putea susține. Ulterior, CNAIR a propus un traseu cu doar 105 kilometri de construit și viteză limitată la 80 km/h prin viraje mai strânse, după cum Economedia a explicat aici.

„Prima fază de proiect ne ducea la un cost de vreo 8 miliarde Euro pe 160 de kilometri (170 km e distanța totală între București și Brașov) ceea ce este incredibil… așa ceva. Nu peste tot trebuie să merg prin tunel, nu peste tot trebuie să ținem cont de ceea ce spun autoritățile locale, am reduc costurile la 4 miliarde. Pe partea de Brașov, Cristian, Ghimbav și așa mai departe eu sunt optimist că acel lot îl putem scoate până la sfârșitul anului la licitație. Toată acea bucată pe zona Brașov, cu Ghimbav, Cristian, legătura pe treaba aceea. Dacă se lucrează foarte bine cred că toate studiile de fezabilitate se pot finaliza, așa, lucrându-se foarte bine la sfârșitul anului viitor și aplicat. Poate fi un termen pentru a scoate la licitație pentru execuție diferența”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Tronsonul de doar câțiva kilometri pe care l-a menționat ministrul Grindeanu va face practic legătura între nodul rutier de la Ghimbav al Autostrăzii Brașov – Făgăraș (contract de proiectare cu Search prelungit pentru 2024) și Centura Râșnov (Autostrada Râșnov – Cristian de 6,3 km).

Sursa Foto : CNAIR

Comentarii

  1. Felicitări ministrului Grindeanu ! A dovedit că se poate face treabă și în România coruptă și specială ! Ne-ar trebui mai mulți astfel de oameni ! Să sperăm că nu o să fie schimbat din această funcție de următoarea guvernare care trebuie să-și hrănească propria camarilă de incompetenți și corupți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *