Autostrada Soarelui : circulație restricționată la podurile Fetești și Cernavodă pentru lucrări de reparații/Anunțul CNAIR pentru sezonul estival

Podul Cernavodă pe Autostrada Soarelui

Constructorul Maristar reia de marți lucrările de reparații și la Podul Fetești (peste Brațul Borcea) după ce săptămâna trecută a redeschis șantierul de la Podul Cernavodă. Astfel, până la data de 21 aprilie, înaintea zilelor libere de Paște și 1 Mai, la Podul Fetești, circulația va fi închisă pe Calea I, București-Constanța cu devierea conducătorilor auto pe sensul opus, Calea II Constanța -București, sistematizare rutieră valabilă deja de câteva zile și pentru Podul Cernavodă. Din taxa de pod de la Fetești-Cernavodă, Compania de Drumuri încasează aproape 30 de milioane de euro, bani care sunt folosiți pentru lucrări de întreținere și reabilitare.  În 2021, CNAIR a atribuit contractele pentru reabilitarea ambelor poduri peste Dunăre constructorului român Maristar pentru 130 de milioane de lei, fonduri europene, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind februarie 2023, pentru Podul Cernavodă respectiv aprilie 2023 pentru Podul Borcea. Calendarul de lucrări a fost stabilit pentru a nu afecta circulația în sezonul estival : ,,Reîncep lucrările de reabilitare a Podului peste brațul Borcea de pe A2. Lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, este programată în intervalul 22.02.2022 – 21.04.2022.

Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe pod. Pe perioada lucrărilor, Calea I de circulație, sensul București – Constanța, între km 142+885 și km 148+015 va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea II, unde se va desfășura în ambele sensuri. Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 25.04.2023. Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.” a transmis CNAIR.

Sunt primele reparații capitale la cele două poduri deschise circulației în 1987, circulația rutieră urmând să fie permisă fără restricții în sezonul estival. Restricțiile vor fi reinstituite de la jumătatea lunii septembrie până spre sfârșitul lunii decembrie 2023.

Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *