Autostrada Transilvania: Strabag a depășit 50% pe lotul Chețani – Câmpia Turzii și are șanse să termine lucrările în decembrie. Lotul de 16 kilometri permite circulația fără întrerupere de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca

Autostrada Transilvania A 3 Strabag

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania a depășit 50% execuție și ar putea fi deschis circulației în decembrie, înainte de termen, anunță Compania de Drumuri. Deschiderea lotului de 16 kilometri va permite circulația fără întrerupere de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca și de la Târgu Mureș până la Sibiu și Holdea pe A1.

Pe șantier lucrează aproximativ 650 de drumari, a transmis joi Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP Brașov).

„Construcția lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe autostrada A3 a ajuns la un stadiu de realizare de peste 50% și are șanse reale să fie dat în circulație până la sfârșitul acestui an. În acest moment în șantier se află peste 650 de persoane și peste 500 de utilaje care lucrează la:

– stabilizare cu lianți hidraulici;
– umpluturi cu material coeziv și balast;
– amenajări hidrotehnice;
– turnare plăcilor de suprabetonare și a elevațiilor;
– montarea grinzilor și predalelor prefabricare. Lotul Chețani – Câmpia Turzii are 15,7 km și este construit de Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL pe baza unui contract semnat cu CNAIR în valoare de aproximativ 420 de milioane de lei. Termenul contractul este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Astfel, lotul ar trebui să fie gata în prima parte a anului 2024 dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson deja de la sfârșitul acestui an”, a precizat CNAIR.Comentarii

  1. Lotul permite sau va permite ?

    ” Lotul de 16 kilometri permite circulația ”
    VS
    ” lotului de 16 kilometri va permite circulația “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *