Autostrada Unirii: UMB, Danlin, Makyol, Mapa, Nurol și Tekfen au depus oferte pentru lotul din PNRR Leghin – Târgu Neamț

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Constructorii UMB, Danlin, Makyol Mapa, Nurol și Tekfen au depus cele șase oferte pentru proiectarea și execuția lotului Leghin – Târgu Neamț, lotul 3 de pe Autostrada Unirii (A8), a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul Companiei de Drumuri. Astfel, pentru lotul cu o lungime de aproape 30 de kilometri concurează doi constructori din România (UMB lucrează deja pe sute de kilometri de Autostradă și Drum Expres) și patru companii din Turcia (Nurol lucrează pe Autostrada Transilvania, iar Mapa va începe lotul 2 de pe Sibiu – Pitești).

„Au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 a A8 (Leghin – Târgu Neamț)!

1. Asocierea Danlin XXL SRL – Intertranscom Impex SRL (România);

2. Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);

3. Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);

4. Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);

5. Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);

6. Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru construcția celor 29,91 de km ai acestei secțiuni.
Contractul finanțat din PNRR are o valoare estimată de aproximativ două miliarde de lei, fără TVA”, a afirmat Cristian Pistol.

Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț are o lungime de 30 de kilometri, valoarea din SEAP este de 2,3 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție.

Secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km (2,4 km drumuri de legătură), valoarea din SEAP este cuprinsă între 2,9 și 3,4 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Ofertele pot fi depuse până pe 27 aprilie.

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Comentarii

  1. Sa speram ca o sa castige UMB. Singurul constructor din astia 6 in care poti avea incredere. Danlin sper sa dea faliment firma hotului de Arsene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *