Autostrăzile care pornesc din București intră în era digitală: CNAIR montează sisteme de monitorizare, radare, verificarea rovinietei, cântărirea din mers și chiar senzori de polei pe Autostrăzile spre Pitești, Cernavodă și Ploiești, dar și pe DN1

Pasaj centura A 1 Militari

Compania de Drumuri a lansat în licitație un contract de 112 milioane de lei pentru montarea unui sistem de monitorizare și informare modern pe cele trei autostrăzi care pornesc din București și pe DN 1 București – Ploiești. Vor fi instalate echipamente moderne pentru monitorizarea traficului, radare fixe pentru măsurarea vitezei, panouri de informare-avertizare cu mesaje variabile de tip VMS, sistem pentru monitorizarea și controlul rovinietei, cântărirea din mers a camioanelor și stații meteo cu senzori de polei. De asemenea, sistemul va avea funcția ANPR pentru recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare, potrivit caietului de sarcini pe care l-a consultat Economedia. Contractul are o durată de 6 luni pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru execuție.

„Obiectul contractului il reprezinta ”Sistem de monitorizare si informare asupra traficului si a condițiilor de circulație pentru Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București– Cernavoda, Autostrada A3 București – Ploiești, DN 1 București – Ploiești”, in conformitate cu prevederile contractului de lucrari”, arată documentația SEAP.

Autostrada A1 București – Pitești 

Vor fi montate 48 de sisteme de detecție incidente, 33 de camere mobile, 8 camere CCTV, 5 stații meteo cu 4 senzori de polei, 22 panouri cu mesaje variabile noi VMS (ambele căi) 16 panouri VMS pe bretele, 2 sisteme cu bucle inductive pentru măsurarea vitezei între nodurile de circulație și 2 echipamente pentru cântărirea din mers a camioanelor. Camerele video CCTV vor avea funcții cu sistem de mișcare și panoramare (Pan Tilt & Zoom), iar cele fixe cu Zoom fix.

Autostrada Soarelui București – Cernavodă 

Pe Autostrada Soarelui echipamentul ITS modern va fi montat pe tronsonul mai vechi București – Cernavodă până la kilometrul 162. Vor fi 66 de camere detecție incidente, 35 de camere mobile, 40 de camere CCTV, 8 stații meteo, 9 panouri VMS, un sistem de cântărire din mers și două echipamente cu bucle indictive pentru măsurarea vitezei între nordurile de circulație.

Autostrada A3 București – Ploiești

Între șoseaua Petricani și intersecția cu DN 1 Centura Ploiești vor fi instalate 20 de bucle inductive, 42 de camere detecție, 29 de camere detecție incidente, 16 camere CCTV, 4 stații meteo și 17 panouri VMS.

DN 1 București – Ploiești

Vor fi montate 16 bucle inductive, 28 de camere de detecție incidente, 17 camere mobile, 7 panouri VMS.

Buclele inductive pot măsura viteze cuprinse între 10 și 250 km/h., să reziste unor temperaturi exterioare de la -30 C la + 60 C și vor permite colectare următoarelor tipuri de date: viteza vehiculelor, numărul de vehicule, clasificarea vehiculelor, direcția și distanța între vehicule în secunde. Buclele inductive vor permite și detectarea vitezei pentru mașinile care se deplasează pe contrasens.

Sistemul de detecție incidente: sistemul va asigura detecția automată a incidentelor (oprirea vehiculelor, scăderea bruscă a vitezei) într-o zonă de predetecție presetată. Subsistemul va genera alarme în următoarele cazuri : vehicul oprit, mers pe contrasens, pieton, încărcătură pierdută, fum/foc/ceață, aglomerare vehicule pe sector monitorizat, scăderea vitezei.

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambrusabile, prețul ofertei reprezintă 70 % din punctaj, iar ofertele pot fi depuse până pe 19 aprilie.

Comentarii

 1. Ăștia nu sunt capabili să facă o autostradă în firea ei și acum își mai dau și în petec!
  Unde poate duce ignoranța, prostia și corupția!

 2. Capete pătrate!
  Nu înteleg de ce de la Ploiesti la Comarnic, cel puțin, nu monteaza nimic!
  Aici aceeasi bizoni, cocalari sunt maxim de viteza!
  Niciun echipaj de miliție, niciun radar sa prindă guțanii ce depășesc pe contrasens!😫
  Aici se formeaza cozile si datorita acestor specimene!

 3. Tichie de margaritar lipseste poporului saracit. Caci unii au nevoie de si mai multi bani. Banii…noul lor zeu la care se nchina. Si aici in RO dar mai ales pe imprumuturile pe care le suporta tot poporul…asta pana cand se va ajunge la pragul de insuportabilitate…si nu cred ca mai e mult. Doar sa mai vina o “boala globala” sa emita iar restrictii, impuneri si obligatii. Dumnezeu cu mila !
  Post binecuvantat, rabdare, smerenie si multa rugaciune !

  • Sa va saraceasca cu taxe si impozite.
   Atata timp cat voi va permiteti sa dati flashuri si sa zburati cu 180 la ora pe autostrazi, dar sa “faceti plinul” de 50 de lei si sa suspinati ca ati luat rovigneta pe o saptamana si e prea scumpa, nu meritati sa circulati cu troacele voastre.
   Orice abatere trebuie sanctionata, asa ca bravo lor, as monitoriza orice intersectie, sosea, autostrada.
   Mai intai avem responsabilitati, nu mai chitaiti atata cu drepturile voastre.
   Du-te la domnu’ batman sa iti dea ce vrei.
   Spune-ne si noua daca dupa ce tii post si te rogi iti pica o masina noua in poala.
   De ce ai internet, telefon, de ce te bucuri de tehnologie? Fii dac liber, ascunde-te intr-o pestera si lasa-ne pe noi, satanistii sa ne bucuram de desfraul tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *