Avocații din Baroul București  sunt nemulțumiți de noua formulă a CASS dorită de guvern și amenință cu greva generală

avocat, justitie, grefieri Sursa foto: Pixabay

Avocații din București amenință cu „ample acțiuni de protest si chiar o greva generală”, fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul intenționează să impună profesiilor liberale un sistem CASS neplafonat.

Baroul București, care reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați, „constata cu regret că după 2 săptămâni de dialog si mai multe memorii si puncte de vedere transmise de UNBR si UPLR, informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu C.A.S.S in sistem real, neplafonat”, se arată într-un comunicat de presă al Baroului.

Avocații susțin că impunerea unui C.A.S.S în sistem real, neplafonat, „dublează sarcina fiscală a avocaților si, practic, sancționează performanța in profesie, fără a oferi însă nimic suplimentar in sfera contraprestației sistemului de sănătate”.

„Informăm și pe această cale, atât Guvernul, cât și opinia publică despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale împotriva impunerii avocaților cu C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală.

Baroul București va apăra cu fermitate drepturile si interesele avocaților si își exprima speranța că rațiunea si pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului”, se mai arată în comunicatul Baroului București.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *