Axionet IoT va monta panouri fotovoltaice de 5 MWp pe acoperișurile magazinelor Altex în 2022

Panouri fotovoltaice Sursa foto: Axionet

Axionet IoT, companie locală de servicii și soluții Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și producție de energie verde, a finalizat un proiect amplu pentru grupul Altex, care a vizat implementarea de soluții moderne de alimentare cu energie din surse regenerabile, din cauza scumpirilor repetate ale energiei.

Astfel, Axionet a instalat în 2021 mai mult de 2.500 de  panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1 MWp, pe trei dintre magazinele inaugurate de Altex România. Drept urmare, peste 60% din consumul de energie al noilor magazine este asigurat de centralele fotovoltaice.

În același interval, au fost instalate în rețeaua națională Altex zone pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice. Colaborarea cu electroretailerul va continua și în 2022, prin instalarea și punerea în funcțiune de noi centrale fotovoltaice, cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și a unor zone pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice. În plus, Axionet dorește livrarea de servicii similare și către parteneri externi.

„Soluțiile pentru producția și alimentarea cu energie regenerabilă, completate de digitalizare vor fi cheia afacerilor sustenabile. Împreună cu Altex putem accelera dezvoltarea soluțiilor verzi, pentru a oferi servicii integrate companiilor din țară. Vom accelera parteneriatul cu Altex prin echiparea mai multor magazine din rețea cu zone de încărcare a vehiculelor electrice și instalarea de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 5 MWp”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.

Axionet a semnat și demarat anul acesta proiecte similare și pentru beneficiari externi. Alte parteneriate sunt în faza de discuții.

„Pe fondul evoluției prețurilor energiei din surse clasice și a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea multor companii, în special din industria HoReCa sau din zona de producție, pentru dezvoltarea de soluții proprii pentru producerea energiei, similare celor realizate de Axionet anul trecut. Dispunem de toată expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment”, conchide Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet.

Sursa foto: Axionet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *