Banca Mondială oferă finanțare suplimentară de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina

banca mondiala

Banca Mondială (BM) pune la dispoziţie aproape 200 de milioane de dolari finanţare suplimentară şi reprogramată pentru a sprijini serviciile sociale şi persoanele vulnerabile din Ucraina, transmite agenția Reuters, citată de Agerpers. Suma se adaugă celor 723 milioane de dolari aprobate săptămâna trecută.

Finanţarea face parte din pachetul de sprijin de trei miliarde de dolari pe care Banca Mondială anunţase anterior că îl pregăteşte pentru Ucraina în următoarele luni.

Preşedintele BM, David Malpass, a declarat că speră ca instituţia să finalizeze pachetul de sprijin de trei miliarde de dolari în şase-opt săptămâni pentru a ajuta Ucraina să-şi acopere necesităţile de finanţare. Acesta a adăugat că efortul de reconstrucţie va implica autostrăzi, poduri şi alte proiecte majore de infrastructură.

“Acestea se vor ridica la zeci de miliarde de dolari”, a afirmat Malpass.

Pentru a ajuta acum Ucraina, Banca Mondială va acorda “cât de mult numerar este posibil”. De asemenea, vom începe o serie de proiecte pentru a-i ajuta pe ucraineni, inclusiv pe refugiaţi, ca parte a pachetului de sprijin de trei miliarde de dolari, a explicat şeful Băncii Mondiale.

Acesta a adăugat că sprijinul combinat total aprobat deja pentru a ajuta Ucraina se ridică la aproximativ 925 de milioane de dolari. Austria a furnizat 11 milioane de dolari unui fond de sprijin al donatorilor pentru a ajuta Ucraina. Până acum s-au strâns în acest fond 145 de milioane de dolari, a informat Banca Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *