Banca Română de Credite şi Investiţii a intrat în serviciul de plăți instant/ Sunt 13 bănci acum care permit transferuri de bani în câteva secunde

laptop, card bancar, plati online sursa: Facebook/ Parlamentul European

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) îşi extinde, de luni, 17 iunie 2024, portofoliul de servicii de plăţi cu serviciul Plăţi Instant, dezvoltat de Transfond, anunță banca pe site-ul său.

Acest serviciu permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai puţin de 10 secunde, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului, conform unui comunicat remis Agerpres.

În prezent, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii Plăţile Instant are în componenţă 12 dintre cele prezente pe piață: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România, Salt Bank.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Prin includerea Plăţilor Instant în portofoliul său, BRCI contribuie la dezvoltarea pieţei locale de plăţi, oferind clienţilor săi o soluţie modernă, rapidă şi eficientă, în linie cu tendinţele europene, se menţionează în comunicat.

“Prin aplicaţiile BRCI iBanking şi BRCI Mobile, clienţii noştri pot acum efectua şi primi plăţi interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale şi a preveni fraudele şi erorile de plată, am lansat Serviciul Afişare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienţilor noştri să verifice detaliile numelui beneficiarului şi să identifice eventualele discrepanţe faţă de informaţiile pe care le deţin”, a declarat George Mihai, director general al Băncii Române de Credite şi Investiţii.

Directorul general al Transfond, Sabin Carantină, a subliniat că, prin specificul serviciilor oferite în cadrul Casei de Compensare a plăţilor interbancare de retail, compania pe care o conduce contribuie la creşterea numărului tranzacţiilor electronice şi diminuarea tranzacţiilor cu numerar în economie.

“În ceea ce priveşte atingerea de performanţe, serviciul Plăţi Instant a înregistrat, în primele 5 luni ale acestui an, o creştere de peste 2,5 ori din punct de vedere al volumelor tranzacţiilor, faţă de perioada similară a anului trecut, ceea ce demonstrează atât utilitatea serviciului pentru consumatorii finali, uşurinţa în utilizare, cât şi evoluţia pieţei locale de servicii de plăţi care urmează modelul tendinţelor pentru plăţile de retail înregistrate la nivel european şi global. Serviciul acoperă aproximativ 80% din totalul pieţei bancare româneşti, procent măsurat din punct de vedere al activelor. Salutăm alăturarea BRCI la grupul băncilor care oferă Plăţi Instant şi SANB în beneficiul consumatorilor, comercianţilor şi instituţiilor de plată”, a spus Sabin Carantină.

Banca Română de Credite şi Investiţii este una dintre cele mai tinere bănci din România, înfiinţată la începutul anului 2014. Iniţial cunoscută sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă – Mindbank, banca a funcţionat sub această denumire până în 2006, ulterior devenind ATE Bank România. Ca urmare a schimbării acţionariatului din anul 2013, a luat naştere Banca Româna de Credite şi Investiţii, iar în anul 2020 Gupta Sanjeev a devenit acţionarul majoritar, în prezent cu o cotă de 99,74%.

BRCI se adresează companiilor IMM, companiilor mari şi instituţiilor financiare, cu focus pe tehnologie digitală avansată şi soluţii tranzacţionale la distanţă pentru accesibilitate la 360 grade şi livrare rapidă a produselor şi serviciilor din portofoliu.

Banca Română de Credite şi Investiţii îşi propune să-şi consolideze prezenţa pe piaţa din România, iar printre principalele sale obiective strategice, pentru următorii doi ani, se numără creşterea activităţii pe zona IMM şi Corporate şi optimizarea operaţiunilor prin implementarea unor noi instrumente digitale, ce vor fi oferite în România şi spaţiul european.

Transfond este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare de retail. Compania îşi propune să fie principalul partener al comunităţii financiar-bancare din România în domeniul plăţilor (atât în moneda locală cât şi în euro, naţional şi transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare plăţilor interbancare, exploatând la maximum infrastructura şi know-how-ul de care dispune.

Acţionarul principal al Transfond este Banca Naţională a României, iar cealaltă parte a acţionariatului este reprezentată de 18 bănci comerciale active în piaţa românească.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: