BCE: Bancnotele euro vor avea un nou design

euro-bani-cash-pexels Foto: Pexels.com

Bancnotele euro vor primi un nou design cu teme axate pe cultura europeană, păsări și râuri, în încercarea de a le face mai ușor de înțeles, a anunțat joi Banca Centrală Europeană, scrie Reuters.

Urmând a fi lansate cel mai devreme spre sfârșitul deceniului, bancnotele au, de asemenea, scopul de a reasigura publicul că banii lichizi sunt aici pentru a rămâne, chiar dacă BCE lucrează la lansarea unei versiuni digitale a propriei monede, posibil cam în același timp cu lansarea noilor bancnote.

Bancnotele cu tematică culturală ar putea înfățișa monumente, opere de artă, literatură, muzică, descoperiri științifice și invenții. Tema naturii ar putea arăta râuri care traversează granițele sau ar putea reprezenta imagini ale unor păsări regionale.

“Ambele au în comun faptul că leagă europenii între ei și acesta este scopul Europei și al monedei noastre comune: să ne lege”, a declarat președinta BCE, Christine Lagarde.

Un design final ar putea fi ales în 2026, în timp ce ar mai putea dura câțiva ani până când acestea vor fi puse efectiv în circulație.

Noile bancnote vor înlocui designul vechi de peste două decenii al ferestrelor, porților și podurilor. Modificările nu au impact asupra monedelor, care prezintă desene naționale.

 

Foto: Pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *