BCR schimbă grivnele refugiaților în lei, după ce ucrainenii s-au plâns că banii lor sunt inutili în România

Redacția mart. 3, 2022 0 comentarii
grivne

Banca Comercială Română este prima bancă care a anunțat că schimbă grivne în lei, exclusiv pentru ucraineni, ca ajutor umanitar, după ce refugiații s-au plâns că banii lor sunt inutili în România.

BCR oferă așadar un schimb valutar cash UAH-RON (hrivne-lei), la cursul BNR, în limita a 2.000 de lei de persoană/pașaport ucrainean. Oferta e valabilă doar pentru persoanele cu pașapoarte ucrainene, ca ajutor umanitar.

Banca oferă și 0 lei costuri la tranzacțiile efectuate la POS și ATM cu cardurile emise în Ucraina.

BCR a creat și un număr de telefon special, dedicat cetățenilor din Ucraina, pentru asistență 24/7 în servicii financiar-bancare, respectiv 0373514244, dar și o adresă de mail suport pentru cetățenii din Ucraina, respectiv suport.linia1@bcr.ro.

11 sucursale BCR sunt pregătite pentru a acoperi nevoia de cash suplimentar, 24/7. Acestea se află la zonele de graniță, iar echipele suplimentare acționează constant pentru a asigura alimentarea bancomatelor, astfel încât zona de ATM-uri să fie complet funcțională.

Monitorul de Botoșani scria recent că ucrainenii care au ajuns la Botoşani au constatat că se pot folosi de banii pe care îi au. Majoritatea au asupra lor grivne, iar la noi nu se poate plăti cu această monedă. de asemenea, cardurile oamenilor sunt blocate şi nu le pot folosi.

Unii dintre ucraineni au încercat să schimbe bani la atât la bănci, cât şi la punctele de schimb valutar, însă nu au putut fi ajutaţi. Reprezentanţii a două bănci din municipiu au spus că nu depinde de ei, ci e sucursala centrală a unităţii de cara aparţin dacă introduce sau nu grivna în cursul de schimb. Aceştia au spus, însă, că este foarte posibil ca în scurt timp câteva case de schimb valutar să introducă tranzacţiile cu grivne, deoarece ei sa pot adapta mult mai repede la cerinţele pieţei.

Sursa foto: Unsplash / Karyna Panchenko

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.