Belgia are un muzeu dedicat culturii berii, în centrul capitalei Bruxelles/ Muzeul include și spații de degustare

bere-e1612183039666 Foto: Pexels.com

Înscrisă în patrimoniul mondial al Unesco şi subiect de mândrie naţională, berea belgiană are de acum un muzeu dedicat, care este amplasat în centrul capitalei Bruxelles şi care include şi spaţii de degustare, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Belgian Beer World” îşi va deschide sâmbătă porţile pentru publicul larg în fosta clădire a bursei, un edificiu din secolul 19 care a fost renovat cu ajutorul fondurilor europene, iar promotorii speră să îl transforme într-o mare atracţie turistică, fiind amplasat la doi paşi de Grand-Place şi Manneken Pis.

„Este şi o modalitate pentru a susţine un important sector economic”, a admis primarul din Bruxelles, Philippe Close.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Belgia, ţară cu o populaţie de 11,5 milioane de locuitori, numără pe teritoriul său 430 de fabrici de bere, care asigură 6.900 de locuri de muncă directe şi 50.000 indirecte.

Sectorul este responsabil pentru 1% din avuţia naţională şi o amploare internaţională, în condiţiile în care 70% din producţie este exportată, potrivit Federaţiei producătorilor belgieni de bere. Această organizaţie profesională s-a implicat puternic în proiectul muzeului, la care biletul de intrare va da dreptul la degustarea unei beri pe acoperişul clădirii, acesta fiind prezentat ca punctul culminant al vizitei.

Înainte de această etapă, expoziţia oferă o panoramă cu privire la istoria acestei băuturi născute în Evul Mediu, reamintind ingredientele sale de bază (apă, malţ, drojdie, hamei) şi multiplele tehnici de producţie. Tot acest spaţiu expoziţional a fost conceput într-un mod interactiv şi ludic, cu ecrane tactile şi alte experienţe senzoriale.

„Nu este vorba de a îndemna la consumul de bere, ci de a arăta că acest produs face parte din viaţa noastră cotidiană în Belgia”, spune Charles Leclef, preşedintele regiei comunale care va fi responsabilă de gestionarea ‘Beer World’.

„Nu mai suntem cel mai mare producător mondial de bere dar poate că suntem cei mai creativi, cu o mare diversitate de beri”, adaugă Charles Leclef, care de 30 de ani este şi patronul unei fabrici de bere.

Belgia este ţara unde îşi are sediul gigantul AB InBeV, cel mai mare producător mondial de bere, ale cărui mărci sunt puternic reprezentate la noul muzeu, spre nemulţumirea micilor producători, care văd în acest muzeu o vitrină ideală pentru marile companii.

„Desigur că am beneficiat de un ajutor financiar din partea numelor mari din sector, dar niciun producător nu are aici un loc privilegiat”, a răspuns Charles Leclef.

Înfiinţarea „Beer World” în fosta Bursă de Valori de la Bruxelles face parte dintr-un vast proiect de renovare a acestei clădiri de patrimoniu, care a fost abandonată de ultimii săi ocupanţi (operatorul bursier pan-european Euronext) în anul 2014 şi ale cărei galerii vor fi acum deschise publicului în timpul zilei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: