Bentley va produce un model electric pe an începând din 2025

Bentley pixabay.com

Producătorul de mașini de lux Bentley va construi un nou model electric anual timp de cinci ani începând cu 2025, după ce profitul anual a crescut vertiginos, în timp ce firma britanică se bazează pe eforturile proprietarului său, Volkswagen, de a extinde ofertele electrice, scrie Reuters.

Bentley, cu sediul în Crewe, Anglia, a înregistrat un profit de 389 de milioane de euro în 2021, comparativ cu un profit de 20 de milioane de euro în anul precedent, după ce livrările au crescut cu 31%, până la 14.659 de mașini, datorită cererii ridicate de noi modele hibride.

Producătorii de automobile la nivel global își dublează eforturile de a trece la modele electrice, pe măsură ce cererile pentru mașini mai ecologice cresc. Volkswagen, de exemplu, proprietarul Bentley, cel mai mare producător de automobile din Europa, intensifică investițiile în infrastructura energetică pentru a-și ajunge din urmă Tesla.

Bentley însuși își propune să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, după ce a investit 3 miliarde de euro la fabrica sa din Crewe pe o perioadă de 10 ani pentru a ajuta această tranziție.

„Cererea în creștere pentru modelele noastre hibridizate, susținută de investiții de trei miliarde de euro în fabrica noastră din Crewe, ne va asigura că rămânem producător de referință în mobilitatea de lux durabilă”, a declarat Jan-Henrik Lafrentz, membru al consiliului pentru finanțe și IT la Bentley.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *