Benzină mai ieftină la Petrom în prima zi de minivacanță/ Care sunt noile prețuri

Redacția iun. 1, 2023 0 comentarii
Statie Petrom 5

Petrom a ieftinit  benzina standard joi dimineața. Potrivit Monitorul Prețurilor, prețul a scăzut cu 3 bani pe litru. Asta după cer marți prețul benzinei urcase cu 4 bani pe litru.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,46 lei și 6,52 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,46 și 6,49 lei pe litru.

După această reducere de preț, benzina rămâne mai scumpă decât motorina cu 3 bani pe litru. În toamna anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 1,5 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 01 iunie 2023 un preț al benzinei standard de 6,51 lei pe litru și de 6,48 lei/litru pentru motorina standard.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 1,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se afla pe locul al doilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cehia, Lituania și Malta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *