BERD are pentru acest an un portofoliul de investiții de 800 de milioane de euro în România, în special pentru investiții în întreprinderile de stat.

BERD Sursa foto: Dreasmtime

Portofoliul de investiții al BERD pentru anul acesta cuprinde peste 800 milioane euro, în special pentru investiții în întreprinderile de stat, transmite Ministerul Finanțelor, după ce ministrul Marcel Boloș a avut ieri o întâlnire cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Charlotte Ruhe, Director General pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

Conform ministerului, în cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe teme, printre care stadiul proiectelor de infrastructură esențiale și identificarea de noi inițiative de sprijinire a sectorului privat și de stimulare a investițiilor.

BERD acordă țării noastre inclusiv servicii pentru susținerea implementării unor componente din PNRR. De asemenea, BERD finanțează proiecte locale și este partener de implementare InvestEU al Comisiei Europene.

Portofoliul de investiții pentru anul acesta cuprinde peste 800 milioane euro, în special pentru investiții în întreprinderile de stat, transmite MF. În total, activitatea BERD în România însumează 525 proiecte, în valoare totală de peste 10 miliarde euro. Cele mai importante domenii sprijinite sunt infrastructura sustenabilă, instrumentele financiare, comerț, industrie și agribusiness.

„Apreciem activitatea și sprijinul BERD pentru sectorul privat, precum și în ceea ce privește reformele structurale și soluțiile pentru piața de capital și cea monetară. Recunoaștem rolul acesteia ca participant activ la dezvoltarea pieței de capital prin operațiuni de equity, și ca susținător și promotor al reformelor structurale în ceea ce privește guvernanța corporativă, inclusiv în sectorul energetic”, a subliniat ministrul Marcel Boloș.

Sursa foto: Dreasmtime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *