BERD investeşte 10 milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni a Autonom Services

masina, auto, bani, euro, asigurare

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi seara că a investit 10 milioane de euro în plasamentul privat de obligaţiuni corporative lansat de Autonom Services, cel mai important jucător independent de pe pieţele de leasing operaţional şi rent-a-car din România, prin care această firmă a atras peste 48 milioane de euro, informează un comunicat al instituţiei financiare.

“Emisiune de tip Sustainability-Linked Bonds (obligaţiuni corelate cu obiectivele de sustenabilitate) lansată de Autonom este un punct de cotitură pentru România fiind pentru prima dată când acest tip de instrument a fost lansat pe piaţa locală. Prin lansarea acestui program, compania îşi exprimă angajamentul de a reduce în mod semnificativ amprenta sa de carbon, în linie cu obiectivele de decarbonizare ale statelor membre UE. Suntem mândri să sprijinim Autonom în călătoria sa spre sustenabilitate”, a declarat directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria, Mark Davis, citat de Agerpres.

Înfiinţată în 2006 în Piatra Neamţ, de antreprenorii Marius şi Dan Stefan, Autonom este un furnizor integrat de soluţii de mobilitate şi finanţare. Autonom operează o reţea unică de 46 de agenţii cu sediul în peste 30 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Grupul oferă un portofoliu diversificat de servicii atât pentru clienţi corporate, cât şi pentru clienţi persoane fizice, incluzând închirieri de autoturisme pe termen scurt şi mediu, leasing operaţional, servicii de transferuri cu şofer, închiriere temporară de flote auto, gestionarea flotei, asistenţă rutieră, spălătorie auto, precum şi închiriere de echipamente. În toate diviziile, Autonom are peste 500 de angajaţi şi operează o flotă de peste 9.000 de maşini.

“Credem că viitorul aparţine companiilor cu un model de business valoros, transparent şi responsabil. Aceste criterii vor deveni standarde pentru toţi şi credem că pieţele de capital vor oferi oportunităţi extraordinare pentru companiile locale cărora le pasă de impactul lor în societate”, au declarat Marius şi Dan Stefan, cofondatorii Autonom.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit 9,3 miliarde de euro în 477 de proiecte din România, iar 77% dintre aceste investiţii au mers în sectorul privat.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *