BestJobs: Peste 600 de joburi deschise în școli și grădinițe private numai în luna mai. Salariile încep de la 1.000 euro și ajung până la 1.400 euro

profesori, scoala Sursă foto: Unsplash

Peste 600 de joburi noi în școli și grădinițe private au fost înregistrate numai în luna mai, potrivit datelor publicate de platforma de joburi BestJobs. Reprezentanții platformei spun că în mediul privat salariile sunt dictate de cerere și ofertă, iar instituțiile private de învățământ, care caută să ocupe aproximativ 600 de posturi libere, pot oferi salarii care ajung și la 1.400 de euro net, potrivit comunicatului de presă.

„Educația reprezintă unul dintre domeniile cheie ale oricărei țări, cu rol decisiv în formarea societății viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorința românilor de a avea acces la o educație de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puține ori, profesorii și educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, spune Ana Vișian, marketing manager BestJobs.  

Reprezentanții platformei transmit că, pentru un profesor sau învățătoare de limba germană, în București, există o ofertă salarială cuprinsă între 1.000 și 1.400 euro net lunar.

„Un profesor de limba engleză, cu o experiență de predare 1-3 ani, tot în București, poate câștiga și 1.300 euro net. În Corbeanca, aflată la circa 15 km de București, un învățător din ciclul primar și preșcolar, la o școală acreditată și având clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială de 800 – 1.300 euro net/ lună”, potrivit comunicatului de presă.

BestJobs transmite că majoritatea anunțurilor vizează orașele mari ale țării, unde există o cerere crescută pentru școli și grădinițe private. București (și Ilfov) domină categoric clasamentul pe orașe, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași.

Potrivit statisticilor bestjobs, la nivelul întregii piețe a muncii, în luna mai, au fost publicate anunțuri pentru circa 35.000 de joburi, dintre care 10% în sistem remote, iar 15% hibrid. O altă caracteristică a acestei luni este că femeile au fost mult mai active decât bărbații.

„Astfel, aproape 64% dintre candidații care au aplicat la joburi au fost femei, iar puțin peste 35% au fost bărbați, un aspect interesant în contextul în care, în mod normal, proporțiile sunt aproape egale, Domeniile cu cele mai multe aplicări în luna mai au fost Vânzări (94.000), Management (82.000), Financiar/ Contabilitate (50.000), IT/ Telecom (44.000) și Call Center / BPO (39.000)”, se arată în comunicatul de presă.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *