Biden cere Congresului să simplifice procesul de pedepsire a directorilor de bănci falimentare, inclusiv prin interzicerea de a mai lucra în industria bancară

Redacția mart. 17, 2023 0 comentarii
Silicon Valley Bank

Președintele SUA, Joe Biden, solicită Congresului să faciliteze procesul de pedepsire a directorilor executivi ai băncilor falimentare de către autoritățile de reglementare, inclusiv prin recuperarea profiturilor obținute din vânzarea de acțiuni și interzicerea de a mai lucra în industria bancară, scrie Financial Times.

Biden a declarat că este „ferm angajat să îi responsabilizeze pe cei responsabili de această mizerie”, într-o declarație publicată vineri, la o săptămână după prăbușirea Silicon Valley Bank.

„Nimeni nu este mai presus de lege – iar întărirea responsabilității este un factor de descurajare important pentru a preveni gestionarea defectuoasă în viitor”, a adăugat președintele.

Biden a declarat: „Atunci când băncile dau faliment din cauza managementului defectuos și a asumării excesive de riscuri, ar trebui să fie mai ușor pentru autoritățile de reglementare să recupereze compensațiile de la directori, să impună sancțiuni civile și să interzică directorilor să mai lucreze în industria bancară.”

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *