Bilanţul actualizat al efectelor inundaţiilor din Galaţi arată că au fost afectate 6.939 de gospodării din 28 de localităţi

inundatii Vaslui Galati Sursa foto: ministerul Mediului

Autorităţile din Galaţi au actualizat bilanţul gospodăriilor afectate de inundaţii şi anuţă că evaluarea continuă, transmite News.ro. Sunt afectate aproape 7.000 de gospodării, 2.000 doar în Pechea.

”Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Galaţi vă informează că din datele existente la acest moment sunt afectate de inundaţii 28 de localităţi. Datele din acest moment sunt estimative şi au fost comunicate de autorităţile locale din comunele afectate”, au transmis, joi seară, autoritile din Galaţi.

Potrivit acestora, o situaţie concretă urmează să fie prezentată după ce comisiile de evaluare vor finaliza munca în teren, iar datele vor fi centralizate.

Până acum, bilanţul arată că au fost afectate 6.939 de gospodării.

Autoritățile precizează că, în cele 28 de localităţi, au fost afectate drumuri naţionale, drumuri judeţene şi comunale, poduri, podeţe, străzi, agenţi economici, obiective culturale, sedii de instituţii, unităţi de învăţământ, fântâni, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, teren arabil, culturi, solarii, sere, drumuri forestiere, drumuri judeţene, cale ferată şi construcţii hidrotehnice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nimic nou!
    Habarnaiștii nu stiu nici azi dimensiunile pagubelor materiale.
    Despre cei morti in inundatii niciun cuvant.
    Niciun vinovat ca nu a mers Ro-Alert.
    Despre indiguiri, desecari, prevenirea inundațiilor nu mai cautati vinovatii!
    Ei au fost pusi de partid pe funcții si n-au actionat din incompetență!
    Iar sifonarea s-a facut ca la carte, nu veți mai găsi banii!
    Si evident nu mai cautati vinovatii.
    Guvernul acorda ajutor de deces de 10.000 lei!😵

  2. Din nou se demonstreaza incapacitatea politicienilor locali si restul ! Tot trambiteaza ca ,se vor acorda despagubiri si viata merge inainte ,iar urmatorul val de inundatii va produce la fel ,pagube si tot asa :
    –Prostia nu are limite ,
    –Cu banii aruncati , sa se faca ,baraje ,diguri ,pentru captarea si limitarea pagubelor Iar apa provenita sa fie stocata ,in baraje ,asa cum au facut ,,specialistii lui Ceausecu la Stanca -Costesti pe raul Prut in jud Botosani ,Acolo s-a facut un baraj imens ,de unde se alimenteaza cu apa potabila orasele Botosani si altele ,,Apoi apa scumpa pentru perioadele secetoase ,trebuie bine gospodarita si NU risipita ,Dar penru asta trebuie Oameni cu Cap Limpede ,NU ca ciolacul sa vina si sa faca poze si sa promita bani ,si bani ,aiurea
    –Sa nu se mai construiasca case in zonele inundabile !!!

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.