Bilanţul Rezervei Federale a SUA ar putea ajunge la 9.000 de miliarde de dolari până la finalul lui 2022

Federal Reserve wikipedia.com

Achiziţiile de active în derulare ale Rezervei Federale a SUA (Fed) ar putea duce la creşterea portofoliului băncii centrale la 9.000 de miliarde de dolari până la finalul lui 2022, conform estimărilor publicate luni de Fed New York, transmit Reuters, citat de Agerpres.

Bilanţul Fed ar putea atinge nivelul de 6.200 miliarde dolari până la finalul lui 2022 şi apoi ar putea scădea semnificativ, conform estimărilor prezentate în raportul anual realizat de Fed New York.

Portofoliul Rezervei Federale ar putea creşte constant până în 2025 în cazul în care câştigurile de pe urma obligaţiunilor ajunse la scadenţă sunt reinvestite.

“După acest moment, evoluţia portofoliului va depinde de alegerile făcute privind portofoliul, în condiţiile în care FOMC – Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise – va normaliza politica monetară”, se arată în raport.

Proiecţiile presupun că Rezerva Federală a SUA va continua să achiziţioneze în fiecare lună titluri de trezorerie şi obligaţiuni ipotecare (mortgage-backed securities) în valoare de minimum 120 de miliarde de dolari, până la finalul lui 2021, înainte ca acele achiziţii să scadă lent spre zero până la sfârşitul lui 2022.

Săptămâna trecută, portofoliul Rezervei Federale se situa la aproape 8.000 miliarde dolari, în creştere faţă de aproximativ 4.100 miliarde dolari la începutul acestui an.

Conform raportului, portofoliul Fed ar putea ajunge la aproape 9.000 de miliarde de dolari până în 2030 sau ar putea scădea la 6.600 de miliarde de dolari, în funcţie de potenţialele evoluţii.

wikipedia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *