Bitcoin a pierdut 10.000 de dolari din valoare de vineri până sâmbătă și a coborât la 43.000 de dolari

Redacția dec. 5, 2021 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Bitcoin a scăzut puternic, cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, de vineri până sâmbătă, coborând la un minim de aproape 43.000 de dolari, înainte de a recupera o parte din pierderi, din cauza unui cumul de factori, pe fondul declinului acţiunilor, investitorii căutând siguranţa plasamentelor în titluri de Trezorerie ale Statelor Unite, transmite CNBC, citat de News.ro.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, bitcoin a fost tranzacţionat în jurul valorii de 48.178 de dolari pe unitate, potrivit Coin Metrics.

Preţul ethereum a scăzut la rândul său sâmbătă, la un minim de aproape 3.500 de dolari pe unitate. Moneda şi-a mai revenit pe parcurs, la aproape 3.870 de dolari.

Ethereum, a doua cea mai puternică criptomonedă din lume în funcţie de valoarea de piaţă, a pierdut de vineri până sâmbătă peste 16% din valoare.

Este arhicunoscut faptul că criptomonedele sunt în general mult mai volatile decât activele financiare tradiționale, unele înregistrând creșteri de 100% a prețului într-o singură zi înainte de a pierde tot avansul o săptămână mai târziu, cum s-a întâmplat de exemplu cu dogecoin în luna aprilie.

Volatilitatea tinde să fie cu atât mai mare cu cât capitalizarea unui activ digital este mai mică.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.