Bitcoin revine peste pragul de 30.000 de dolari, după ce Elon Musk a anunțat că Tesla ar putea accepta din nou criptomoneda pentru plăți

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Bitcoin a revenit peste pragul de 30.000 de dolari, după ce Elon Musk a declarat că „cel mai probabil” Tesla va începe să accepte din nou plăți în această criptomonedă, scrie BBC News.

În luna mai, producătorul de mașini electrice anunțase că nu mai acceptă plăți în Bitcoin, invocând impactul negativ asupra mediului pe care îl are procesul de minare a criptomonedei.

“Cel mai probabil răspunsul este că Tesla va relua acceptarea Bitcoin,” a declarat Musk, în cadrul conferinței B Word dedicată criptomonedelor.

Elon Musk a mai spus că atât el, cât și companiile sale Tesla și SpaceX dețin Bitcoin. Musk a menționat că, personal, deține și Ethereum și Dogecoin.

Acesta a respins criticile potrivit cărora manevrează artificial prețul criptomonedelor, prin declarații sau celebrele sale postări pe Twitter, susținând că investițiile sale în criptomonede sunt pe termen lung și că își dorește să vadă Bitcoin reușind.

După comentariile sale, Bitcoin s-a apreciat cu 6% la 31.952 dolari iar Ethereum cu 10,6% la 1.979 dolari, potrivit Coindesk. La ora publicării acestei știri, Bitcoin era cotat la puțin peste 32.000 de dolari.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *