Bitcoinul cade sub pragul de 30.000 de dolari, aproape 100 de miliarde de dolari au fost șterși de pe piața cripto

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Bitcoin a căzut pentru prima oară din 22 iunie sub pragul de 30.000 de dolari, determinând și deprecierea celorlalte criptomonede, într-o mișcare de vânzare care a ștera de pe piața cripto circa 98 de miliarde de dolari în 24 de ore, scrie cnbc.com.

Potivit datelor CoinDesk, Bitcoin a scăzut cu peste 6% în timp ce ether a pierdut aproape 9% iar XRP circa 10%.

De la maximul de aproape 65.000 de dolari înregistrat la jumătataea lui aprilie, valoarea bitcoin a scăzut cu 50%.

Prețul bitcoin a fost afectat de înăsprirea puternică a politicii din China legată de minarea și tranzacționarea criptomonedelor, dar și de sentimentul de nesiguranță în rândul investitorilor, provocat în special de temerile privind efectele economice ale unui val patru al pandemiei.

De asemenea, autoritățile de reglementare din întreaga lume au început să se intereseze mai îndeaproape de piața criptomonedelor.

“În general, vedem mai multă concentrare a reglementării asupra cripto și bitcoin,” arată Vijay Ayyar, director de dezvoltare la platforma de tranzacționare Luno.

Căderea Bitcoin sub pragul de 30.000 ar putea fi importantă, notează Ayyar, care crede că mișcarea de vânzare ar putea continua pentru a testa pragurile de 22.000 de dolari și de 24.000.

Acesta vede Bitoinul tranzacționat între 20-40K pentru o perioadă, înainte ca sentimentul de optimism să revină pe piețe.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *