Black Sea Fund I a cumpărat 70% din D-Toys, producător de puzzle-uri și jocuri pentru copii

d-toys

Black Sea Fund I, fond de investiții dedicat accelerării întreprinderilor mici și mijlocii din România și cu un capital de peste 43 de milioane de euro, a cumpărat o participație de 70% în cadrul D-Toys, cel mai important producător local de puzzle-uri și jocuri pentru copii. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Preluarea pachetului majoritar implică extinderea echipei de management care va asigura succesiunea companiei.

D-Toys este o companie fondată de către Tibor Fustos în 2001, iar anul trecut a avut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri și jocuri educaționale din România.

Compania produce jocuri educaționale, jocuri de societate și puzzle-uri dedicate copiilor între 3 și 14 ani, printre cele mai renumite fiind Jocul Autostrăzilor, Animale din România, Alias, Capitalism Original, Șapte dintr-o lovitură, Bătălie Navală, Dacii și Romanii.

D-Toys deține o fabrică modernă cu 90 de angajați în Sfântu Gheorghe, dar compania este prezentă și pe segmentul de distribuție atât în România, cât și în Germania sau Franța.

Noul management vizează ca în următorii ani să se concentreze pe creșterea vânzărilor online, dezvoltarea în piețe precum Germania, Austria, Elveția și mărirea capacității de producție și creație pentru a răspunde cerințelor publicului din țările vizate.

„Această tranzacție cu Black Sea Fund ne va permite să creștem accelerat compania și gama de produse, să îmbunătățim procesul de inovație și să creștem masiv notorietatea produselor noastre în România, dar și în țări precum Germania, Austria, Elveția. Venirea lui Alex Bute și a noii echipe de management, experiența internațională aprofundată și entuziasmul lor de a se alătura afacerii noastre îi fac un partener ideal pentru a construi pe fundamentul existent”, spune Tibor Fustos, fondatorul D-Toys.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacție de către bpv Grigorescu Ștefănică, în timp ce D-Toys de către Saxum Corporate Finance și Schoenherr & Asociații.

Potrivit lui Alex Bute, viitorul CEO al D-Toys, forța de muncă actuală va fi extinsă cu peste 40% în următorii ani.

„Tibor a avut un parcurs extraordinar ca fondator în construirea D-Toys, contribuind împreună cu echipa sa la succesul de peste 20 ani al companiei. În acest timp, D-Toys a crescut și a devenit cel mai mare producător local de puzzle-uri și jocuri, compania și-a triplat veniturile, și-a extins prezența la nivel național și regional și a mărit semnificativ portofoliul de produse. Suntem încântați că Alex Bute s-a alăturat pentru a conduce o nouă echipă de management și o afacere grozavă atât la nivel național cât și internațional”, conchide Ion Arin, partener Black Sea Fund I Cooperative UA.

Sursa foto: D-Toys

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.