Bloomberg: UE se apropie de un acord pentru reglementarea ChatGPT și a altor tehnologii de inteligență artificială printr-un act istoric

inteligenta artificiala future roboti 2

Uniunea Europeană se apropie de un acord cu privire la ceea ce este pe cale să devină cea mai cuprinzătoare reglementare a inteligenței artificiale din lumea occidentală, relatează Bloomberg.

Negociatorii au căzut de acord asupra unui set de controale pentru instrumentele de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT al OpenAI Inc. și Bard al Google – genul capabil să producă conținut la comandă, au declarat joi dimineața devreme persoane familiarizate cu discuțiile.

Delegații Comisiei Europene, ai Parlamentului European și ai celor 27 de țări membre au ajuns la acest compromis în cadrul unei întâlniri care a început miercuri după-amiază și care a durat ore în șir, aducând grupul mai aproape de un acord formal asupra unui act legislativ mai amplu cunoscut sub numele de Legea privind inteligența artificială, au declarat aceste persoane, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuțiile nu sunt publice.

Un acord marchează un pas critic în aprobarea unei politici de referință în domeniul IA care, în absența unor măsuri semnificative din partea Congresului SUA, va da tonul pentru reglementarea instrumentelor de IA generativă în țările dezvoltate. Actul ar face ca UE să fie primul guvern din afara Asiei care să impună măsuri ferme de protecție pentru această tehnologie.

Factorii de decizie politică lucrează de luni de zile pentru a finaliza textul legii privind IA și pentru a o adopta înainte ca alegerile europene din iunie să aducă o comisie și un parlament complet noi, care ar putea forța mai multe modificări și ar putea bloca eforturile.

Comisia Europeană nu a răspuns la o solicitare de comentarii trimisă în afara orelor obișnuite de lucru.

Citiți mai mult: UE se grăbește să ajungă la un acord cu privire la primul set major de reguli de inteligență artificială din lume

Discuțiile extinse, care au avut loc până târziu în noapte, subliniază cât de controversată a devenit dezbaterea privind reglementarea AI, divizând liderii mondiali și directorii din domeniul tehnologiei deopotrivă, în timp ce instrumentele generative continuă să explodeze în popularitate. UE – la fel ca alte guverne, inclusiv SUA și Regatul Unit – s-a luptat să găsească un echilibru între necesitatea de a-și proteja propriile startup-uri de IA, precum Mistral AI din Franța și Aleph Alpha din Germania, și potențialele riscuri societale.

sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Agenda : Fa-l cat mai dumb posibil. Multe cuvinte de umplutura, ignora esentialul. Leo de la Brave functioneaza mai rapid dar varianta free e pamant.

    Brave, anti-google cu servere @ Google Irlanda. :))

    Naivity always wins the untrained minds !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *