BMW a preluat Alpina, partener de tuning a modelelor tradiționale ale germanilor de 57 de ani

bmw masina autovehicul sursa foto: Pexels

Germanii de la BMW Group au cumpărat mărcile partenere de tuning Alpina, care este responsabilă pentru unele dintre cele mai emblematice BMW-uri modificate din întreaga lume.

Modelele BMW adaptate de Alpina, în ceea ce privește puterea și performanța, au fost în mod tradițional poziționate la jumătatea distanței dintre mașinile standard ale BMW și versiunile sale de înaltă performanță marca M.

Achiziția va acorda producătorului auto de lux drepturile asupra mărcii Alpina și va aduce „diversitate și mai mare propriei game de mașini”, a spus producătorul auto din München într-un comunicat.

BMW a mai spus că marca Alpina va fi absorbită în grup începând cu 2025, operațiunile de producție ale companiei de tuning trecând de la sediul inițial Buchloe din Germania la unitățile BMW. Interesant este că BMW oferea deja garanții din fabrică mașinilor echipate cu componente Alpina.

Marca Alpina, care a fost o entitate independentă până în prezent, are deja un acord oficial de cooperare cu BMW, care urmează să expire la 31 decembrie 2025. Cele două firme au lucrat îndeaproape de 57 de ani.

Pieter Nota, membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru clienți, mărci și vânzări, BMW Group, a declarat: „Industria auto se află în mijlocul unei transformări de anvergură către mobilitatea durabilă. Din acest motiv, modelele de afaceri existente trebuie reexaminate în mod regulat… De aceea, ne lansăm acum într-un nou capitol în parteneriatul nostru de lungă durată. Dobândirea drepturilor de marcă ne va permite să modelăm cursul pe termen lung al acestui brand plin de tradiție. Suntem încântați să primim marca Alpina în familia BMW.”

Producătorul auto din München a adăugat că „încheierea tranzacției este încă supusă diferitelor condiții suspensive – în special, aprobarea autorităților antitrust responsabile.

Acordul de cooperare de lungă durată, care a fost prelungit cu încă cinci ani la sfârșitul anului 2020, va expira la 31 decembrie 2025. Ambele părți au convenit să nu dezvăluie niciun detaliu financiar. Nu vor fi achiziționate acțiuni ale companiei.”

Nici BMW, nici Alpina nu au dezvăluit detalii financiare ale tranzacției.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *