BMW și-a redus previziunile asupra marjei de profit din acest an, în condițiile invaziei ruse a Ucrainei

Redacția mart. 16, 2022 0 comentarii
bmw-ix-m60

BMW a redus miercuri previziunile marjei de profit pentru 2022 ale diviziei sale de mașini, fiind cel mai recent producător auto care a avertizat asupra problemelor legate de deficitul de cipuri în curs și de noile întreruperi ale lanțului de aprovizionare ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei.

BMW Group a declarat că acum se așteaptă la o marjă de câștig înainte de dobândă și impozitare (EBIT) de 7%-9% pentru afacerea sa cu mașini, mai degrabă decât 8%-10%, din cauza impactului crizei din Ucraina, scrie Reuters.

Invazia Ucrainei de către Rusia și perturbările legate de COVID-19 din China i-au forțat pe producătorii de mașini de la Toyota la Tesla să închidă fabrici și să majoreze prețurile, mulți avertizând asupra unor noi schimbări dacă circumstanțele nu se stabilizează.

BMW a spus că, deși încă mai putea să-și aprovizioneze unele piese din vestul Ucrainei și angajează furnizori din alte locații din întreaga lume pentru a menține producția, ar fi de așteptat noi întreruperi în săptămânile următoare.

Producătorul german de automobile, care a vândut un record de 2,52 milioane de vehicule anul trecut, în ciuda penuriei de semiconductori, a avut o marjă EBIT de 10,3% pentru 2021, cea mai mare din 2017.

Se așteptase să livreze un număr și mai mare de vehicule în acest an, a spus, dar acum se așteaptă să fie la egalitate cu 2021.

BMW a spus că războiul din Ucraina a făcut dificilă oferirea de orientări precise pentru 2022 și că nu poate lua în considerare eventualele implicații pe termen lung în prognoza sa.

Producătorul de mașini, care și-a dublat câștigurile înainte de pandemie în 2021, la 16 miliarde de euro, a declarat că se așteaptă la o creștere semnificativă a profitului înainte de impozitare pentru anul curent, ca urmare a consolidării complete a BMW Brilliance în China.

Tesla a majorat prețurile de două ori într-o săptămână din cauza creșterii costurilor materiilor prime, iar Volkswagen a avertizat că perspectivele sale ar putea fi revizuite în termen de o lună dacă nu va bloca noi furnizori pentru cablajele de sârmă fabricate anterior în Ucraina.

Sursa foto: electrive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *