Boeing Co a extins de la 65 la 70 de ani vârsta de pensionare standard în cadrul companiei, pentru a-i permite directorului general David Calhoun să-şi păstreze postul

G4Media apr. 20, 2021 0 comentarii
boeing 737 max

Producătorul american de avioane Boeing Co a decis să extindă de la 65 la 70 de ani vârsta de pensionare standard în cadrul companiei, pentru a-i permite directorului general David Calhoun să-şi păstreze postul. ”Un vot de încredere şi o dovadă de continuitate”, după ce producătorul american de avioane a fost afectat de crizele provocate de pandemie şi de modelul 737 MAX, informează Agerpres, citând Reuters.

Boeing a mai anunțat, de asemenea, că directorul financiar Greg Smith se va pensiona în iulie. Smith, un veteran care lucrează de 30 de ani la Boeing, a condus procesul de transformare a afacerii, care a inclus reduceri de costuri şi alocarea resurselor pentru ca firma să depăşească criza.

Calhoun, în vârstă de 64 de ani, fost director la firma de private equity Blackstone şi membru al Consiliului de Administraţie al Boeing din 2009, a fost numit directorul general în decembrie, după ce Board-ul l-a demis pe Dennis Muilenburg.

În octombrie 2019, Calhoun fusese numit preşedinte, dar a renunţat la funcţie pentru a deveni director general.

În ianuarie, Consiliul de Administraţie al Boeing a aprobat pentru Calhoun un salariu anual de 1,40 milioane de dolari şi compensaţii pe termen lung de 26,50 milioane de dolari, dacă va îndeplini anumite obiective.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au avut interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS – Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Pe ansamblul anului trecut pierderile companiei americane s-au situat la nivelul record 11,94 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *